Mlade Radomljanke odpihnile Krimovke

Petkova tekma med Krimom in Radomljankami v Ljubljani je bila odprta le prvi del igre, nato pa so igralke v rumenem popolnoma razbile nasprotnice. V prvem polčasu je dvakrat zadela Ana Černelič, nato pa so Radomljanke v drugem delu igre v razmaku štirinajstih minut zadele še petkrat.

Ana Černelič je že v drugi minuti tekme prvič premagala domačo vratarko Majo Zajc. Ista igralka je svoj drugi zadetek dosegla pol ure kasneje, ko je neubranljivo merila s prostega strela in s tem postavila izid prvega polčasa. V drugem polčasu pa so gostje stopile na plin in med 64. ter 78. minuto dosegle pet zadetkov. Dva zadetka je ob Černeličevi prispevala še bivša Krimovka, Sarah Ljubijankić, po enega pa Ana Milović, Zala Vindišar in Tjaša Kumer.

19. krog lige deklet U-17
ŽNK Krim MDC Group – ŽNK Radomlje 0-7 (0-2)
Strelke: Černelič 2., 32., Milović 64., Vindišar 66., Ljubijankić 70., 78., Kumer 74.

ŽNK Radomlje: Božič, Vrhovnik, Klopčič (Ekić 41.), Grandovec, Razpotnik (K), Černelič, Kumer, Puc (Ljubijankić 41.), Kumalić (Peterka 66.), Milović (Bizilj 76.), Vindišar (Snedec 73.). Na klopi: Maleš. Trener: Peter Kristan

Na lestvici najboljših strelk sta Radomljanki Ana Milović in Zala Vindišar skupaj na tretjem mestu s po 20 zadetki, Ana Černelič pa na šestem mestu z dvema zadetkoma manj. Pred igralkami so še trije krogi, Radomljanke pa bodo v naslednjem krogu gostile ekipo Rudar Škale (sobota, 21. maj ob 14h), teden za tem se bodo odpravile v Velesovo, v zadnjem krogu pa bodo gostile ekipo Fužinarja. Prav ta tekma, ki bo nas sporedu 4. junija, pa bi znala biti tekma, ki bo dala prvakinje za sezono 2015/2016. Na lestvici vodi Fužinar s 45 točkami, Radomljanke na drugem mestu pa imajo s tekmo manj dve točki manj.

Še vedno pa poteka Hervisova nagradna igra, v kateri trenutno vodi prav naš klub. Ne pozabite glasovati za ŽNK Radomlje, saj nam boste s tem pomagali priti do sponzorskih sredstev in treninga s slovitim strategom Matjažem Kekom. Glasujete lahko na spodnji povezavi:

http://hervistrener.com/share/tijavrhovnik

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi