Minimalna zmaga Radomljank

Po reprezentančnem premoru je bil pretekli konec tedna zopet v znamenju ženskega ligaškega nogometa. Radomljanke so gostile ekipo Koper Obala in jo z golom Zale Kuštrin premagale z minimalnim rezultatom 1-0.

Prve so zapretile rumene, ko je po predložku z leve strani do strela uspela priti Jasna Osmanagić, vratarka gostij Eva Vamberger pa je z odlično obrambo z nogama uspela ohraniti mrežo nedotaknjeno. V enajsti minuti se je na nasprotni strani zatresla vratnica, ko je po strelu z desne strani Tina Paliska zadela zunanjo stran vratnice. V nadaljevanju so bile več pri žogi domače igralke, a so dvakrat nevarno zapretile igralke Kopra. Tako je v petintrideseti minuti po podaji Line Čepak nenatančno merila Anja Žvokelj, ki se je osem minut kasneje zopet znašla v priložnosti za zadetek, a se je tokrat izkazala vratarka Sonja Čevnik.

V drugem delu tekme so gledalci dolgo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, priložnosti pa ni bilo obilo. Do strelov sta prišli Sara Gruden in Zala Kuštrin. Prva je po prodoru po levi strani poskusila s strelom v bližnji zgornji kot, a je bila gostujoča vratarka dobro postavljena. Zala Kuštrin pa je minuto po vstopu v igro poskusila s strelom z desne strani, a je žoga končala kak meter mimo oddaljene vratnice.

Odločitev je padla v 79. minuti, ko so Radomljanke izvajale kot z desne strani, pred golom pa se je najbolje znašla Zala Kuštrin in z glavo postavila izid tekme.

Tudi v naslednjem krogu bodo Radomljanke v vlogi gostiteljic, saj v nedeljo v radomeljski Športni park prihaja ekipa Cerkelj.

7. krog slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje – Koper Obala 1-0 (0-0)

Gledalcev: 100 Strelka: Kuštrin 79. Opomini: Kličić; Shaqiri, Pasar. Sodniki: Blaž Medvešček (glavni sodnik), Tadej Logar, Luka Krsnik (pomočnika).

ŽNK Radomlje: Čevnik, Kličić (Urankar 77.), Ostojić, Butković, Čagran, Alič, Senica (Kuštrin 73.), Golob (K), Florjančič (Kavšak 63.), Gruden (Belavič 91.), Osmanagić (Mencinger 83.). Na klopi: Galjot, Kunej. Trener: Aljaž Gornik.

Koper Obala: Vamberger, Delbello (Germek 78.), Virgili, Žvokelj, Paliska, Shaqiri, Al Nawas (Pšaker 62.), Pasar (K), Usenich, Trubačev, Čepak. Na klopi: Piciga. Trener: Peter Kocjančič.

Avtor: A.S. Foto: Tomaž Strgar

 

Tagi