Minimalna zmaga Domžalčanov premalo za napredovanje

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala z 1:0 premagali ljubljansko Olimpijo. Edini gol na tekmi je v 51. minuti dosegel Zeni Husmani, a je bilo to premalo za napredovanje med štiri najboljše ekipe v tem tekmovanju, saj so Ljubljančani prvo tekmo v Stožicah dobili z 2:0.

Domžalčani so prvi šok doživeli že pred tekmo. Darko Zec, ki je izpustil vse treninge po gostovanju v Kopru, je na ogrevanju prišel do spoznanja, da so bolečine v preponi prehude in da ni nared za igro. Kapetana je v udarni enajsterici zamenjal Gaber Dobrovoljc, ki je svoj delo opravil zelo dobro, saj so Domžalčani ohranili mrežo nedotaknjeno. V prvem polčasu smo spremljali enakovredno nogometno predstavo, v zaključkih akciji pa so bili nekoliko nevarnejši gostje iz Ljubljane. Večino strelov je zletelo mimo gola, dlani Nejca Vidmarja pa je s prostega strela ogrel le Nik Omladič.

Po odmoru pa je bila slika na igrišču povsem drugačna. Domžalčani so odločno začeli drugi polčas in že v 49. minuti je po odličnem prodoru Joshue Parkerja Slobodan Vuk stresel prečko. Domači so še naprej pritiskali in le dve minuti pozneje so vendarle povedli. Znova je dobro prodiral Parker, ki je žogo spravil do Anžeta Jelarja. Ta je pripravil strel Zeniju Husmaniju, ki je z vrha kazenskega prostora neubranljivo meril v desni kot vrat Elvisa Džafića. V nadaljevanju je Olimpija le stežka prešla sredinsko črto, Domžalčani pa so vseskozi pletli mrežo okoli kazenskega prostora gostov.

Varovancem Luke Elsnerja žal ni uspelo doseči še drugega zadetka, s katerim bi, proti vidno izmučenim Ljubljančanom, izsilili dva podaljška. V 81. minuti je domači strateg opravil prvo in hkrati tudi edino zamenjavo na tekmi. Slobodana Vuka je zamenjal napadalec mladinske ekipe Alen Ožbolt, ki je tudi uradno debitiral v članskem dresu Domžal. Po vsega petih minutah je imel 17-letni perspektivni nogometaš lepo priložnost za izenačenje. Vztrajni Erik Janža je na polovici Olimpije izbil žogo Aleksandru Radosavljeviću in Ožbolt je sam krenil proti gostujočim vratom. Zmagovalec dvoboja ena na ena je bil vratar Džafić, ki je s to obrambo postal junak tekme, saj Domžalčani do konca tekme, kljub stalnemu pritisku, niso bili več nevarni.

Olimpija se je uvrstila v polfinale slovenskega pokala, Domžalčani pa se bodo v popolnosti osredotočili na prvenstvo, kjer bodo lovili pot do Evrope. Prva obveznost jih čaka že v soboto ob 17:30, ko se bodo v sklopu 17. kola Prve lige Telekom Slovenije v Športnem parku znova udarili z Olimpijo. Tekma bo v sklopu akcije ''Domžalski klubi za stolpnico'' tudi dobrodelno obarvana. Sponzor sosedskega derbija je podjetje Prevozi Maks Slapar s.p.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi