Mikijevci evropski prvaki v street showu

Plesalci Plesnega kluba Miki so se v dneh od 7. do 9. junija mudili v Bratislavi, kjer je potekalo Evropsko prvenstvo v street show plesih. Okitili so se s kar šestimi odličji.

Iz Plesnega kluba Miki se je v glavno mesto Slovaške, Bratislavo, v spremstvu staršev in trenerjev odpravilo 64 plesalcev vseh tekmovalnih kategorij. Nastope na letošnjem evropskem prvenstvu so si priplesali na državnem prvenstvu 2018 in jih z novo pripravljenimi tekmovalnimi točkami odlično unovčili.

Že prvi dan sta na stopničke stopila Aneja Pirš in Valentin Trobevšek, mladinski street show par, in v zrak dvignila pokala za 2. mesto. Njuno točko sta koreografirala Anja Jurič in Andraž Mrak. Sledili so jima plesalci članske street show formacije s točko »Fashion show« v koreografiji Nastje Horvat, ki so stopili na 3. stopničko.

Plesalci članske street show formacije s točko »Fashion show« v koreografiji Nastje Horvat so stopili na 3. stopničko.

Najštevilčnejša Mikijeva zasedba je nastopila drugi dan in pod vodstvom uspešnega trenerskega tandema Anje in Andraža, ki je kar dvakrat pela slovensko himno. Tako pionirska street show formacija »Dimnikarji« kot tudi mladinska street show formacija »Monopoly Show« so osvojili zlato. Slednja formacija je potrdila lanski naslov evropskih prvakov. Prvič v članski kategoriji sta nastopila večkratna mladinska evropska in svetovna prvaka Maša Skočaj in Žiga Farkaš in že pokosila s konkurenco ter osvojila srebrno medaljo. Z njima sta se borili tudi ekipni kolegici Ana Terčič in Nika Salajko ter priplesali na 5. mesto. Vsekakor so k uspešnim nastopom plesalcev pripomogli tudi odlični makaroni predanih staršev.

Ana Terčič in Nika Salajko sta priplesali na 5. mesto.

Z odličnimi nastopi so prvenstvo zaključili še solisti in mala skupina. Z drugim mestom je v koreografiji Nastje in Andraža navdušila Aneja, street show solistka mladinka. Njen soplesalec v paru, Valentin, je kot solist priplesal na 4. mesto. Prav tako je 5. mesto zasedla mladinska street show mala skupina »Titanic«. Slednji točki sta pripravila Anja in Andraž.

Čestitamo vsem akterjem uspehov in držimo pesti za najboljše nastope na »Državcu 2019« -državnem prvenstvu v plesu, ki bo potekalo od 25. do 30. junija v Novem mestu.

Saša Eminić Cimperman, predsednica PK Miki

Tagi