Miha Bregar še dve leti v dresu Calcit Volleyja

V anketi pristašev Calcit Volleyja sta bila za najboljši blokerski par zadnjega desetletja, ki je moški ekipi prineslo dva pokalna naslova in kar osem naslovov slovenskega podprvaka, izbrana Sašo Štalekar in Miha Bregar. Štalekar je lani odšel v Innsbruck, s katerim je igral v nemški bundesligi, medtem ko bo Bregar še najmanj dve leti nosil dres kamniškega kluba.

»Zelo sem vesel priznanja navijačev, ki ga nisem pričakoval. Vsekakor se bom po svojih najboljših močeh naslednji dve sezoni trudil, da opravičim to zaupanje. Skušal bom napredovati s treninga na trening, prav tako bom dal vse od sebe na tekmah in verjamem, da bo Calcit Volley še naprej v samem vrhu slovenske odbojke,« je ob podaljšanju pogodbe dejal 26-letni Bregar, ki je zadnja dva meseca preživel v rodnem Šentjerneju.

»Zadnja dva meseca je bil trener kar moj oče, saj je bilo okoli hiše veliko dela. Morali smo kopati jamo za vodnjak, potem je bila na vrsti košnja in druga opravila okoli hiše, nekaj časa pa je ostalo tudi za žoganje in namizni tenis z brati in sestrami. Več časa je bilo tudi za branje knjig, filme pa sem tako ali tako gledal že prej. Seveda nisem pozabil na program, ki nam ga je sestavil naš kondicijski trener Samo Korošec. Ampak priznam, da sem že pošteno pogrešal žogo in komaj čakam, da začnemo s treningi,« je čas v karanteni opisal vedno dobro razpoloženi Bregar, ki, tako kot njegovi soigralci, navkljub drugemu mestu v državnem prvenstvu, ni zadovoljen z minulo predčasno končano sezono.

»Težko je sezono oceniti kot uspešno, še zlasti po odličnem začetku, ko smo vsi pričakovali precej več. Tako pa smo imeli spodrsljaja tako v domačem pokalnem tekmovanju kot na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Obakrat bi se morali uvrstiti najmanj v finale. Še dobro, da smo vsaj začetek sezone odigrali dobro in da si v modri skupini nismo dovolili nobenega spodrsljaja, kar je bilo na koncu dovolj za drugo mesto. Žal mi je, da ni bilo končnice, kjer bi se zadeve lahko obrnile tudi drugače, res pa je, da bi bilo lahko zelo napeto že v polfinalu proti Mariboru, ampak tega zdaj nikoli ne bomo vedeli. Kje so bili vzroki za naše slabše predstave, ne vem, dejstvo pa je, da smo imeli od začetka ves čas težave s poškodbami. Predvsem to velja za mesto korektorja, saj se je Jordanov že po 14 dnevih poškodoval, Pereira pa tudi še ni popolnoma okreval od lanske poškodbe, tako da je moral na tem mestu na koncu igrati Andrej Štembergar Zupan

Ampak vse to je zdaj preteklost. V novi sezoni bo kamniške odbojkarje, v katero bodo vstopili v spremenjeni zasedbi, vodil eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, Gregor Jerončič. Sodelovanja z njim se Bregar že zdaj veseli.

»S kakšno ekipo bomo krenili v novo sezono, ne vem, prepričan pa sem, da bo vodstvo kluba sestavilo konkurenčno ekipo za najvišja mesta. Veliko pričakujem od prihoda novega trenerja, kajti Jerončič je bil v svoji igralski karieri vrhunski bloker, tako da sem prepričan, da bo svoje znanje znal prenesti naprej,« je še dejal dva metra visoki Šentjernejčan.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi