Mestni derbi domžalskih ekip dobila ekipa Jasmin Sport Ledita

Mestni derbi domžalskih ekip je pred glasnim in številnim občinstvom pripadel ekipi Jasmin Sport Ledite, ki je po zaslugi boljše prve četrtine premagala Domžale.

Prvi domžalski derbi v letošnji sezoni državnega prvenstva 1. SKL so bolje začele košarkarice Ledite, ki so v prvi četrtini prišle do vodstva za 13 točk. Gostje iz ŽKK Domžale so se v drugi četrtini na krilih Tjaše Senčar, ki je vseh 10 točk dosegla v prvem polčasu, vrnile v igro in pred nadaljevanjem zaostajale za 8 točk.

Košarkarice ŽKK Domžal so se na začetku tretje četrtine z delnim izidom 6:0 približale na vsega dve točki zaostanka, v 24 minuti rezultat celo izenačile, navijači pa so lahko do konca tekme spremljali izenačeno srečanje. Šest točk prednosti so domačinke v zadnjem delu srečanja le uspele zadržati in na koncu zmagale z desetimi točkami razlike.

(Foto: ŽKD Ledita)

Pri Jasmin Sport Lediti je Eva Prevodnik dosegla 20 točk ter zbrala 9 skokov in 7 podaj. Pri Domžalah je Maja Grintal dosegla 15 točk. Jasmin Sport Ledita se bo 8. novembra doma pomerila z Ježico, Domžale pa že v soboto čaka obračun s Cinkarno Celje.

Alen Ploj, trener Jasmin Sport Ledite: “Kljub novi zmagi se zavedamo, da danes nismo odigrali kot znamo. Uspeli smo osvojiti novi dve točki, kar je najbolj pomembno.”

Bojan Hladnik, trener Domžal: “Čestitke mojim puncam za odlično tekmo. Vzdušje je bilo res fantastično, bilo pa je blazno vroče. Odlična tekma, žal nam je na koncu zmanjkalo moči.”

(Foto: ŽKK Domžale)

“Pretekle izkušnje v mednarodni Ženski Extra ligi so še kako dobrodošle za pripravo na igranje v 1. SKL, kar lahko potrdimo z igro na parketu,” je dejala Elvira Rošič Ključanin iz ŽKD Ledita, saj je njihova ekipa po prvih šestih odigranih kolih prvenstva zabeležila le en poraz in sicer proti aktualnim državnim prvakinjam Cinkarna Celje. “Sezona se je šele dobro začela, lahko pa po dobrem uvodu trdimo,da smo zagotovo presenečenje letošnje sezone, saj tudi sami nismo pričakovali, da spadamo v sam vrh državnega prvenstva. Čestitke dekletom za zmago in trenerjem. Se vidimo pod koši 1. SKL za ženske.”

1. SKL za ženske, 6. kolo, sreda, 30. november, ob 19:00 Srednja šola Domžale

JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE 63:53 (22:9, 15:20, 12:14, 14:10)

Miha Ulčar; Foto: ŽKD Ledita, ŽKK Domžale; Video: ŽKD Ledita

Tagi