Mengeški tek tokrat v soncu in startom pred Kulturnim domom Mengeš

V soboto, 7. novembra 2015, je v Mengšu na sončen in že zjutraj jasen, jesenski dan potekal 2. tek Občine Mengeš. Udeležilo se ga je skoraj 200 tekmovalcev. Najboljši čas 5 km proge je v moški kategoriji dosegel Rok Podbregar, med ženskami pa Nina Pavlič Hren. 10 km progo je v ženski kategoriji najhitreje pretekla Natalija Mašera, med moškimi pa Janez Mulej. Največja skupina prijavljenih udeležencev je bila iz Center zdravja in zabave Mengeš, najhitrejši par pa sta bila Tanja in Miha Koncilija. Organizator Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš, je vse udeležence prijazno pozdravil: »Po lanskih poplavah, ko smo morali traso teka spremeniti, smo 2. tek Občine Mengeš izvedli po prvotni trasi. Novost je bilo tudi organizirano ogrevanje in raztezanje pred Kulturnim domom Mengeš, ki ga je vodila Maja Sršen iz Centra zdravje in zabave Mengeš.« Franc Jerič, župan Občine Mengeš, ki je bila glavni pokrovitelj teka, je pozdravil vse udeležence in jim čestital: »Rečem lahko, da smo imeli udeleženci idealne pogoje. Vesel sem, da nas je vreme letos, po lanskih poplavah, razveselilo in da se je dobra organizacija skozi dobro voljo videla tudi pri udeležencih. Letošnji tek je ponovno organiziralo Kolesarsko društvo Mengeš, spremljajoče aktivnosti, merjenje časa, ogrevanje in raztezanje, malico za vse udeležence, …, so izvedle organizacije in podjetja iz občine Mengeš. Tek je priložnost za druženje vseh športnih navdušencev iz naše in bližnjih Občin, zato vas že danes vabim na 3. tek Občine Mengeš.« Večina udeležence je bilo iz občine Mengeš in bližnjih občin, prijavljeni pa so bili tudi iz Škofje loke, Mosta na Soči, …

V sredo, 4. novembra 2015, so se zaključile predhodne prijave prek spletnega portala www.prijavim.se, kjer je bilo prijavljenih skoraj 150 udeležencev. Na dan teka se jih je ob prevzemu startnih številk prijavilo še 50. Prijavna ekipa, ki je skrbela za prijave in prevzem startnih številk, je bila iz Kolesarskega društva Mengeš in jo je vodila Saša Jeretina. Uigrana ekipa, ki je organizirala prijave tudi na Veliki kolesarski dirki Mengša, je smeje sprejela vse udeležence.

Hitrost udeležencev je merilo podjetje AZ net, Mengeš. Tudi letos so bili čipi za merjenje časa na startnih številkah.

Pozdrav Primoža Jeretine, predsednika KD Mengeš, Franc Jeriča, župana Občine Mengeš in Špela Močnik, moderatorka. (Foto: prijavim.se) 

Od jutra je bila aktivna tudi ekipa na terenu, člani Kolesarskega društva Mengeš in člani Gasilskega društva Loka. Pripravila je okrepčilo v Loki in pregledala progo. Proga je potekala po trasi, ki je bila predvidena v lanskem letu, vendar v zadnjem trenutku spremenjena zaradi poplav dan prej. Razgibana proga je bila speljana po Gmajnici, mimo bajerja in lovske koče, po ulicah Loke, do gradu Jable. Lahko rečemo, da so si tekači ogledali naravne, stvarne in kulturne znamenitosti Mengša.

2. tek Občine Mengeš se je začel z otroškim tekom. 600 m dolga trasa je potekala po Športnem parku Mengeš. Vsi otroci so prejeli medalje in sladke nagrade sponzorjev. Start in cilj proge na 5 in 10 km je bil pred Kulturnim domom Mengeš. Tek se je začel z vodenim ogrevanjem Maje Sršen, vodje Centra zdravja in zabave Mengeš. Ogrevanje je zaključila z motivacijsko pesmijo »Danes je moj dan« in dvignila energijo vseh navdušencev. Pok pištole je najprej označil start za tekačice in tekače na 10 km, nato pa še za tekačice in tekače na 5 km.

2. tek Občine Mengeš je bil letos pod soncem. (Foto: prijavim.se)

Prvi je v cilj pritekel Rok Podbregar (KGP Papež) s časom 21:29, med ženskami pa Nina Hren Pavlič (AK Domžale) s časom 22:48.

Na 5 km je bilo 5 kategorij, do 20 let, od 20 do 40 let, od 40 do 60 let in nad 60 let. V kategoriji do 20 let je bila najhitrejša Nina Hren Pavlič (AK Domžale) s časom 22:48, med moškimi Rok Podbregar (KGT Papež) s časom 21:29. V kategoriji od 20 do 40 let je bila najhitrejša Mary Pavlic s časom 25:02, med moškimi Marko Frlek (tek.si) s časom 22:11. V kategoriji od 40 do 60 let je bila najhitrejša Urša Urankar Totter (Kolesarsko društvo Mengeš) s časom 26:45, med moškimi Grega Varlec s časom 24:43. V kategoriji nad 60 let je bil med moškimi najhitrejši Štefan Lešnik s časom 23:42, žal ženska kategorija ni imela predstavnic.

Na 10 km je bilo več kategorij, do 20 let, od 20 do 30 let, od 30 do 40 let, od 40 do 50 let, od 50 do 60 let in nad 60 let. V kategoriji do 20 let je bila najhitrejša Katarina Japelj (Center zdravja in zabave Mengeš) s časom 1:09:06, med moškimi Jure Reven s časom 44:57. V kategoriji od 20 do 30 let je bila najhitrejša Eva Capuder (ŠD Lek) s časom 52:45, med moškimi Dino Grbić (Kavarna Bazen) s časom 36:01.V kategoriji od 30 do 40 let je bila najhitrejša Natalija Mašera s časom 48:54, med moškimi Janez Mulej (AD Hitrost) s časom 34:24, oba najhitrejša na 10 km progi. V kategoriji od 40 do 50 let je bila najhitrejša Milena Muc (ŠD Kvadratek) s časom 51:35, med moškimi Andrej Trojer (ŠD Nanos) s časom 36:46. V kategoriji od 50 do 60 let je bila najhitrejša Darja Vavpetič s časom 50:18, med moškimi Lado Kveder (ŠKD Mekinje) s časom 37:58. V kategoriji nad 60 let je bila najhitrejša Marjeta Rink (Felixi Trzin) s časom 1:02:34, med moškimi Zdravc Ručigaj (AK Domžale) s časom 48:28.

Najhitrejša ženska, moški in par na 10 km trasi. (Foto: prijavim.se)

Pokale so prejeli najhitrejša na 10 km, med moškimi je bil Janez Mulej (AD Hitrost) in med ženskami Natalija Mašera in najhitrejši par Tanja in Miha Kancilija (ŠD Suhadole). Posebni spominski pokal za najštevilčnejšo skupino je tudi na 2. teku Občine Mengeš prejela skupina Center zdravja in zabave Mengeš, za celotno skupino ga je prevzela vodja centra Maja Sršen. Pokale in medalje so podeljevali Primož Jeretina, predsednik Kolesarskega društva Mengeš, Franc Jerič, župan Občine Mengeš, in Bogo Ropotar, podžupan Občine Mengeš. Celotno prireditev je spretno moderirala Špela Močnik. Na koncu se je zahvalila vsem sponzorjem: glavnemu pokrovitelju Občini Mengeš, Pleksi izdelkom – pokali in medalje, Trgovini Ha-ni Mengeš, studiju RP design, podjetju PUBLICA, podjetju LGM, Slikopleskarstvu Stopar, Avtohiši Vič, Fructalu, Klučavničarstvu Gogala Vladimir, Centru zdravja in zabave Mengeš, Trdinovemu hramu in JKP Prodniku. Na koncu še zahvala vsem udeležencem, organizatorjem in prostovoljcem ter seveda povabilo na 3. tek Občine Mengeš v naslednjem letu.

Avtor: Tina Drolc; Foto: www.prijavim.se
Tagi