Mednarodno tekmovanje »PIRUETA 2017«

Tradicionalno mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju »PIRUETA 2017« je končano in tako kot vedno do sedaj zelo uspešno. Tudi tokrat je bila organizacija na nivoju, kar je pričakovano za tako urejen kotalkarski klub.

Letos se je tekmovanja udeležilo 70 tekmovalcev oziroma umetnostnih kotalkarjev iz Italije, Hrvaške in seveda iz Slovenije. Tekmovanje je štelo tudi v skupno točkovanje za Pokal Slovenije, kot se imenuje večkratno tekmovanje in se tekmovalci razvrstijo na skupno število točk osvojenih na različnih tekmovanjih širom Slovenije.

Domače tekmovalke so bili najuspešnejše, tako so se na najvišjo zmagovalno stopničko povzpele tekmovalke Maja Trojanšek, Evelin Breznik Falk, Alja Smrekar in Janja Blaž.

Veliko tekmovalk je bilo prvič na tako veliki preizkušnji in prisotna je bila tudi trema. V prihodnje bodo nastopile še na pomembnejših tekmovanjih in tam bo že veliko bolje. Za podmladek tako v klubu nimajo skrbi zato se upravičeno veselijo naslednjih nastopov.

Predvsem jih konec meseca junija čaka državno prvenstvo na katerem bo potrebno pokazati obilo znanja v kolikor si bodo želeli poseči po boljših mestih. V klubu največ pričakujejo od njihove najboljše tekmovalke Tanite Kaje Černe, čeprav se trenutno ukvarja s sanacijo kolenske poškodbe, vsi pa upajo, da bo tako zagrizena tekmovalka stisnila zobe in odpeljala svoj program tako kot to zmore le ona.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi