Med radomeljskima vratnicama v novi sezoni reprezentantka NIKA ŠAPEK!

Po odhodu dolgoletne vratarke ŽNK Radomlje, Sonje Čevnik k Olimpiji, se je iz Ravenskega Fužinarja, kjer je naredila prve nogometne korake, med vratnice rumenih preselila obetavna Nika Šapek.

Sedemnajstletna vratarka, članica mlade slovenske ženske reprezentance, je v prejšnji sezoni za Fužinar odigrala 16 tekem, od tega 15 v SŽNL. Visokorasla Korošica je ena izmed najbolj nadarjenih vratark v Sloveniji, skupaj z Zalo Meršnik (ŽNK Pomurje), pa sta tvorili tudi vratarski tandem v slovenski mladi ženski reprezentanci do 17 let, ki si je letos priborila napredovanje v Elite round (drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo).

Kako to, da si se odločila za ŽNK Radomlje? Poznaš katere bodoče soigralke oz. trenerje?
"Za ŽNK Radomlje sem se odločila iz preprostega razloga, saj hočem napredovati in mislim, da mi nudijo veliko možnosti za uspeh v nogometu. Poznam kar nekaj. tako igralk. kot trenerjev in mislim, zato se vsekakor veselim druženja in treningov v novi sredini."

Kakšni so tvoji cilji in pričakovanja v novem klubu?
"Kar si najbolj želim je to, da me soigralke in trenerji sprejmejo v pozitivnem smislu. Pričakovanja so, da pomagam ekipi in klubu k čim boljši uvrstitvi."

Katere so tvoje nogometne odlike in pri katerih stvareh je prostor za napredek?
"Poštenost, pravičnost, koncentracija, mirnost. Za napredek pa je vedno prostor, torej je treba nenehno delati in se boriti za čim boljši uspeh in osebni razvoj."

Imaš kakšno nogometno vzornico oz. vzornika in zakaj?
"Kot vratarka mi je najbolj pri srcu Hope Solo, velikokrat si pred tekmo ali treningom ogledam njen potek dela in videoposnetke njenega odličnega posredovanja. Kot igralec pa mi je že od malega vzor Ronaldinho."

Kakšne so tvoje nogometne ambicije?
"Želim se prebiti čim višje v nogometu, morda celo oditi v kakšno drugo državo, kjer je ženski nogomet še bolj razvit. Predvsem pa si želim, da bi nogomet lahko igrala, dokler bom lahko in upam, da bom kdaj imela možnost spoznati tudi svojo vzornico."
 

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore, NZS
Tagi