Marjanu Bolharju poškodba, ki jo je staknil med treningom, onemogočila nastop na evropskem prvenstvu

Prihodnji teden bi moral odlični domžalski kickboxser Marjan Bolhar, ki je športnik leta v občini Domžale, nastopiti na evropskem prvenstvu v Grčiji, pa mu je udeležbo na tem prvenstvu spodnesla poškodba, ki jo je staknil pri treningu.

V zadnjih mesecih se je odličen kickboxser Marjan Bolhar intenzivno pripravljal na evropsko prvenstvo. Dan za dnem so sledili trdi treningi, dokler se ni zgodilo tisto, kar mu sedaj preprečuje nastop na tem evropskem prvenstvu. Med treningom s sotekmovalcem si je nesrečno zlomil palec na desni roki. In ker je palec pomembno orodje vsakega boksarja, je po odlašanju na koncu predal zmago poškodbi in se z velikim razočaranjem odpovedal nastopu na evropskem prvenstvu. Razočaranje je bilo še toliko večje, saj se je na zaključno tekmo letošnjega leta pripravljal vse leto.

Sedaj sledi okrevanje, prihodnje leto pa ga že čaka nov izziv – svetovno prvenstvo. V svoji karieri je osvojil kar nekaj prestižnih naslovov v boksu in kickbosku: 2-kratni državni članski boks prvak, 2-kratni dobitnik trofeje Jeklene pesti Slovenije, 2-kratni dobitnik trofeje Zlati pas prvakov v kickboxing športu, 8-kratni državni članski prvak v kickboxingu, 1. mesto na Slovenia open, 1. mesto v Evropskem pokalu, 1. mesto na Svetovnem pokalu Best Fighter, 1. mesto na Balkanskem prvenstvu, 2-krat 1. mesto na North American Championships, na svetovnem prvenstvu pa je bil razglašen za Best Fighterja – najboljšega borca vseh kategorij.

Omenimo še nekaj njegovih največjih letošnjih uspehov: 1. mesto na DP v full contact, 2. mesto na evropskem pokalu v Italiji (Mareno di Piave), 3. mesto na svetovnem pokalu v Las Vegasu v Nevadi, kjer se je boril kot prvi slovenski kickboksar. Marjan je tudi reprezentant Kickboxing zveze Slovenije, ki je članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

Sicer pa velja omeniti, da bo Marjan, kljub poškodbi, aktiven v naslednjih dneh na drugačen način. Na povabilo številnih društev in organizacij se z veseljem odzove, med drugim se bo v prihodnjem tednu srečal tudi s skupinami, ki vsako jutri pridno vadijo pod imenom Šola zdravja.

Mi mu želimo, čim dobro okrevanje in čim prej k novim zmagam naproti!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca; Video: Tomaž Knavs
Komentarji uporabnikov
Tagi