Marjan Bolhar v polnih pripravah na Svetovno kickboxing prvenstvo 2013

Konec novembra se bo v Antalyi, v Turčiji začelo Svetovno kickboxing prvenstvo, ki se ga bodo udeležili tudi reprezentanti Kickboxing zveze Slovenije, kjer bodo s selektorjem Bojanom Korošcem lovili medalje.

Svetovnega kickboxing prvenstva v Turčiji, ki bo potekalo med 30. novembrom in 8. decembrom 2013, se bo udeležil tudi odlični borec v kickboxingu, Marjan Bolhar iz Kluba borilnih veščin Domžale, na katerem bo tekmoval kot reprezentant -79 kg.

Marjan ima za seboj uspešno in bogato tekmovalno kariero v kickboksingu. Med drugim ima kar sedem naslovov Državnega prvaka. Odličja je dosegel še na Svetovnem in Evropskem pokalu, postal pa je tudi Balkanski prvak. Med drugim ima tudi mednarodni status Olimpijskega komiteja Slovenije.

Trenutno je polno zaseden s pripravami na letošnje Svetovno kickboxing prvenstvo. Pri tem so mu v veliko pomoč Matej Tušak (psihološka priprava), Matej Cankar (fizična priprava) in Igor Pacek (tehnična priprava).

Marjan nam je zaupal, da trenira trikrat na dan (pred službo, po službi in zvečer). Treningi pa so izredno naporni. Njegova tiha želja je, da bi osvojil medaljo na tem Svetovnem prvenstvu. Pri tem pa bo veliko odvisno tudi od spleta okoliščin, kot so žreb, sreča in tudi od dneva. Za uspeh se mora namreč marsikaj poklapati. Na tem Svetovnem prvenstvu bodo nastopale močne države s tekmovalci, ki bodo vsi izredno dobro pripravljeni.

Marjan je drugače zaposlen kot poklicni gasilec v Centru požarne varnosti Helios Domžale, kjer mu ob prostem času njegovi sodelavci radi pomagajo pri treningih, za kar jim je zelo hvaležen.

Marjanu in njegovim soborcem iz Slovenske reprezentance, želimo uspešne nastope na tem Svetovnem prvenstvu in da bi mu uspelo, da bi z novim odličjem dodatno obogatil svojo uspešno športno kariero. Držimo pesti!

Kako potekajo Marjanovi treningi, ki so vse prej kot lahki, pa si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Tagi