Marjan Bolhar v Domžale prinaša medaljo

Za slovensko reprezentanco v kickboxingu je izjemen drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva zveze WAKO v disciplinah K-1r, low-kick in kick-light v Beogradu. Po včerajšnjem manj kot polovičnem izkupičku, kjer so si slovenski borci in borke v petih nastopih zagotovili zgolj dve napredovanji, je prvi del današnjega tekmovalnega dne v beograjski dvorani Pionir ponudil povsem drugačno sliko slovenske izbrane vrste, ki je v štirih nastopih priborila štiri zmage in si v izjemno močni konkurenci več kot 800 borcev in bork iz 55 držav že zagotovila najmanj dve odličji.

Prvo odličje za Slovenijo na tem svetovnem prvenstvu je med članicami do 50 kg v disciplini kick-light zagotovila Ljubljančanka Nina Gorišek, ki je vse tri runde četrtfinalnega obračuna dominirala proti italijanski nasprotnici in polega tehničnega znanja prikazala tudi veliko mero taktične zrelosti.

Po včerajšnji zmagi nad hrvaškim K-1 borcem se je Marjan Bolhar danes v četrfinalu članske kategorije do 74 kg soočil z domačinom, Srbom Stefanom Janjatovom, sicer aktualnim balkanskim prvakom. Bolhar se je v intenzivni borbi ponovno izkazal s pregovorno srčnostjo in vztrajnostjo in tako slovenski izbrani vrsti že zagotovil tudi drugo odličje.

V današnjih nastopih sta se izkazala tudi Redžo Ljutič (K-1r do 63,5 kg), ki je v osmini finala v atraktivni borbi nadvladal nasprotnika iz Libije in ga v popoldanskih urah čaka še obračun z Rusom Mikhailovom za preboj med dobitnike odličij, medtem ko je Grega Rudolf v osmini finala discipline kick-light do 69 kg prepričljivo opravil z ruskim tekmecem in ga borba za odličja čaka jutri, so v izjavi za javnost zapisali v Kickboxing zvezi Slovenije.

Na fotografiji: Marjan Bolhar v četrfinalnem obračunu s srbskim nasprotnikom, kjer si je z zmago že zagotovil polfinalni nastop in s tem eno od odličij.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije
Tagi