Marjan Bolhar, prvak Oceanije v kickboxingu prispel domov

Po trideset urnem letu s presedanjem se je v Slovenijo vrnil Marjan Bolhar, prvak Oceanije v kickboxingu. Domžalski šampion, ki se je udeležil prestižnega tekmovanja Oceania kicboxing Campionships na Novi Zelandiji v kickboxingu, na tekmovanju ni sodeloval samo kot edini Slovenec, temveč tudi kot edini tekmovalec iz Evrope. Kljub hudi konkurenci je Marjan pokazal vso svojo srčnost in borbenost in opravil z vsemi nasprotniki. Po lanskoletni zmagi na Oceania kikcboxing Championships v Avstraliji, je to že njegova druga lovorika s tega prestižnega tekmovanja.

Domžalskega šampiona in neuničljivega borca Marjana Bolharja smo danes nekaj pred enajsto uro dopoldan pričakali na letališču Jožeta Pušnika na Brniku, kamor je priletel z letalom iz Frankfurta. V pogovoru nam je zaupal, da je presrečen, da mu je uspelo tudi tokrat. Kljub temu, da zaradi dolgega potovanja, na Novo Zelandijo je potoval 30 ur, ni bilo časa za krajši počitek ter prilagoditev na novo okolje in časovno razliko, saj je moral že takoj v ring. Tam je pokazal vso svojo fizično in psihično pripravljenost, kateri je dodal tudi srčnost in nepopustljivost. Svoje pa so zagotovo dodale tudi njegove dolgoletne izkušnje, saj se je v ringu pomeril veliko mlajšimi nasprotniki. Vse to pa tudi ni ostalo opaženo pri organizatorjih tekmovanja in gledalcih, saj je Marjan pri skoraj 43-letih dokazal, da je še vedno pravi mladenič z jekleno pestjo, mirnimi živci in srcem na pravem mestu.

Kljub temu, da je za njim naporno tekmovanje in dolgo potovanje, pa časa za počitek ne bo imel, da se bo že danes odpravil na trening, na katerem bo seveda veselo, saj mu bodo njegovi sotekmovalci in člani Kluba borilnih veščin Domžale zagotovo pripravili dobrodošlico. Marjan nam je malce potarnal, da je staknil majhno poškodbo, saj mu je klecnila leva noga, v rehabilitirano koleno pa je na tekmovanju prejel več udarcev nasprotnikov.

Doma ga čaka tudi služba v Centru za zaščito in reševanje Domžale, kjer je zaposlen kot poklicni gasilec, pripravlja pa se tudi na prvi Team Bolhar Kamp 2019, ki bo potekal v Kranjski Gori.

Šampionu Marjanu Bolharju še enkrat  vse čestitke in čim več uspeha v izzivih, ki še sledijo!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi