Marjan Bolhar na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu osvojil prvo mesto!

Domžalčan Marjan Bolhar, ki se je kot edini slovenski predstavnik udeležil Ameriškega odprtega kickboxing prvenstva, ki je potekalo med 30. majem in 1. junijem 2014, v Torontu v Kanadi, je uspel veliki met. Z odličnimi borbami se mu je uspelo uvrstiti v finale, kjer je v težki borbi premagal Williama Powella in tako več kot zasluženo osvojil prvo mesto.

Med 30. majem in 1. junijem 2014, je v Torontu v Kanadi, v ogromni dvorani Metro Toronto Convention (center nasproti znanega CN Towera) potekal Torontoprosupershow (več o prvenstvu si lahko ogledate na www.torontoprosupershow). Gre za veliki ameriški spektakel, kjer so se športniki pomerili v različnih športnih disciplinah, med drugim tudi v kickboxingu. Na prvenstvu so bili prisotni številni super zvezdniki, kot na primer v bodybildingu: 8x Mr.Olimpija Ronnie Coleman "Big Ron" , 3x Mr. Olympia Phil 'The Gift' Heath , IFBB Pro Kai Greene, itd. Kanadski zveznik profesionalnega kickboxinga Joseph Valtellini. Show si je ogledal tudi zvezdnik v K1 in MMA iz Kanade, Gary Henry Goodridge "Big Daddy" in še številni drugi zvezdniki iz profesionalnih športov.

Marjan nam je povedal, da je zelo vesel zmage in da je to zmaga za Slovenijo, saj je tam nastopal kot edini slovenski predstavnik. Med drugim je bil Marjan na tem prvenstvu edini predstavnik iz Evrope, ki je stopil na najvišjo stopničko.

Marjan se ob tej priliki zahvaljuje vsem, brez katerih mu ne bi uspelo tudi na tem ameriškem prvenstvu: svojim domačim in prijateljem, ekipi Domžalca, Kickboxing zvezi Slovenije, selektorju Kickboxing Slovenske reprezentance Bojanu Korošcu, trenerju reprezentance Igorju Packu in njegovi ekipi za pomoč na sparingih, fizičnemu trenerju Mateju Cankarju, ekipi iz Kluba borilnih veščin Domžale za pomoč pri sparingih, generalnemu sekretarju KBZS Ivu Vodopivcu, predsedniku KBZS Vladimirju Sitarju, Mateju Tušaku, Veri Vojski, Juretu Ferležu, Robertu Pečniku-Peču, kolegom reprezentantom KBZS, sodelavcem gasilcem iz Centra požarne varnosti Domžale in ostalim gasilcem, ekipi NMP ZD Domžale, Osnovni šoli Dob, Gostišču Trojane, Občini Domžale, Krajevni skupnosti Dob, Heliosu, Zavodu za šport Domžale, Radiu hit, Kanadčanom za prijeten sprejem, trenerju iz Kanade Rossu Myletu, ter Kanadčanu slovenskega rodu Alexsu Grašiču, kateri ga je vodil po ogromnem Torontu …

Marjanu čestitamo za res velik uspeh in mu želimo srečen povratek v domovino!

Video posnetke Marjanove borbe si lahko ogledate TUKAJ.
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Ross Mylet
Komentarji uporabnikov
Tagi