Marjan Bolhar izbran za najboljšega borca v disciplini kick light

Izjemen uspeh na Svetovnem prvenstvu v Antalyi v Turčiji je slovenska kickboxing reprezentanca okronala z tremi naslovi svetovnih prvakov in še 6 medaljami v izjemno močni konkurenci 1011 tekmovalcev iz kar 63 držav. Po dosegljivih podatkih je bilo to dosedaj največje kickboxing tekmovanje v zgodovini svetovne organizacije WAKO. To daje še večjo vrednost in priznanje našim fantom in dekletom ter celotni Kickboxing zvezi Slovenije, tako trenerjem, vodstvu in sodnikom.

Sedaj ni nikakršnega dvoma več, da Slovenija sodi v sam svetovni vrh kickboxinga še posebej, če pogledamo število osvojenih medalj (9) in velikost reprezentance (23) v primerjavi z drugimi državami.
Novi WAKO svetovni prvaki so postali v light contactu Staša Lubej (-55kg), v kick lightu Jan Softić (-84kg) in Dejan Vajs (-89kg).

Svetovna podprvaka pa sta v light contactu postala Nejc Gazvoda (69kg) in v point fightingu Jaka Hudales (-74kg). Bronasto medaljo pa so osvojili še Nedina Torić (+70kg) in Aleš Lorber (-94kg) v light contactu, ter Nina Gorišek (-55kg) in Marjan Bolhar (-79kg) v kick lightu.

Bolhar je bil tudi izbran za najboljšega borca v disciplini kick light po mnenju sodnikov in bil nagrajen z velikim pokalom, kar še dodatno potrjuje ,da našim borcem ta disciplina izjemno ustreza, saj imamo zopet dva svetovna prvaka in dve bronasti medalji. Poudariti je treba, da bi bera medalj lahko bila tudi večja z malo več športne sreče, saj je kar nekaj naših tekmovalcev, ki so vsi dali svoj maksimum, izgubilo v četrtfinalu z minimalno razliko enega ali dva udarca in s tem tudi uvrstitev v zaključne boje za najžlahtnejše medalje.

Vodstvo reprezentance, predsednik Vladimir Sitar, vodja sodnikov in generalni sekretar Ivo Vodopivec ter selektor reprezentance Bojan Korošec sta po končanem tekmovanju čestitala vsem dobitnikom medalj kot tudi ostalim tekmovalcem in trenerjem, ki so srčno spremljali svoje borce, ter sodnikom, ki so prav tako s svojim delom prispevali celotnemu uspehu in ugledu slovenske kickboxing reprezentance. Naša odprava se tako danes pozno zvečer vrača v domovino, kjer jih bodo pričakali domači in mnogi navijači, ter ljubitelji kickboxinga, ki že nestrpno čakajo leto 2014 ,ko se bo Evropsko prvenstvo odvijalo v Mariboru.

Avtor: Slavko Majkić; Foto: Slavko Majkič
Tagi