Malenkost zmanjkalo za točko

Domžale – Maribor 0:1

Domžale so bile v soboto zvečer znova priča nogometnemu spektaklu. V odličnem vzdušju, ki ga je ustvarilo več kot 2000 gledalcev, sta se v derbiju 2. kola Prve lige Telekom Slovenije pomerila Domžale in Maribor. V razburljivi tekmi, v kateri je vsaki ekipi pripadel po en polčas, so bili na koncu uspešnejši in srečnejši gostje, ki so se domov vrnili z minimalno zmago.

Čeprav so si domačini pripravili prvo priložnost na tekmi, Trajkovski je bil za las nenatančen, so vajeti igre hitro v svoje roke prevzeli aktualni prvaki. Terensko premoč so kronali v 23. minuti, ko je z 20 metrov mojstrsko žogo v mrežo poslal kapetan Marcos Tavares. ''Prvih pet minut tekme sem imel občutek, da smo začeli dobro, v nadaljevanju pa smo se želeli osvojenih žog čim hitreje rešiti. Nepremišljeno smo jih pošiljali nasprotnikovim branilcem, sami pa smo se lahko le postavili in branili. Proti Mariboru tako ne moreš igrati, saj je preveč kvaliteten in organiziran v napadu, da bi lahko zdržal brez kazni. Naredili smo napako, ki je pripeljala do gola in potem smo bili prisiljeni zaigrati drugače. Šele, ko si v to prisiljen, ugotoviš, da se da. Kljub temu je bil Maribor zelo dobro organiziran in zelo agresiven na svoji polovici, zato smo zelo težko prihajali do njihovega gola,'' je težave svoje ekipe pojasnil trener Domžal Luka Elsner.

Njegova ekipa je po prejetem golu zaigrala nekoliko bolje, popoln preporod pa smo videli v drugem polčasu, ko je neprestano pritiskala na obrambo Maribora, a žal ni uspela priti do izenačenja: ''Za točko nam je malenkost zmanjkalo. V drugem polčasu nam je manjkalo nekaj zbranosti in prostora, ki bi ga potrebovali, da bi dosegli zadetek. Maribor nam ga tako v prvem kot tudi drugem polčasu enostavno ni ponudil. V drugem polčasu smo naredili prav vse, kar je bilo možno, da bi prišli do izenačenja, a nismo bili nagrajeni. Po drugi strani pa je dejstvo, da smo se uvodnih 35 minut le branili in hitro vračali žoge nasprotniku. Na koncu žal nismo naredili dovolj, da bi osvojili točko, ki bi bila glede na določene segmente tekme tudi zaslužena,'' je bil nekoliko razočaran 32-letni strateg, ki ga močno skrbijo velika nihanja v igri.

Na prvi tekmi proti Čukaričkemu in na obeh prvenstvenih obračunih, proti Kopru in Mariboru, so Domžalčani pokazali dva obraza: ''Že tretjo tekmo v sezoni smo imeli ogromne razlike v igri v posameznih segmentih tekme. Močno si belim glavo, zakaj prihaja do takšnih nihanj. Ne moremo se izgovarjati na mlado ekipo, ker je niti nimamo. Želim si, da povežemo vsaj večji del tekme na visoki ravni. Ko bomo to dosegli, bomo tudi rezultatsko bolj uspešni. Najtežje pa je ugotoviti, zakaj nam to ne uspe.''

Dvakratni prvaki so z ničlo proti Mariboru zdrsnili na trenutno peto mesto, a za vodilnima, ljubljansko Olimpijo in Mariborom, zaostajata le točko. Za skok na vrh imata v nedeljo možnost Krka in novinec Krško, ki sta v prvem kolu zmagala, tokrat pa se bosta pomerila proti Celju in Luki Koper. Domžalčane v tretjem kolu čaka še tretji zaporedni derbi. V soboto ob 20:15 se bodo na ljubljanskih Stožicah pomerili z Olimpijo.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi