Maja Trojanšek iz Kotalkarskega kluba Pirueta odhaja na Pokal Evrope 2018

V dneh od 30. oktobra do 3. novembra 2018, bo v španskem mestu Fuengirola poleg Malage, potekalo tekmovanje v umetnostnem kotalkanju za Pokal Evrope 2018. Tekmovanja se bo udeležila tudi tekmovalka Maja Trojanšek iz domžalskega kotalkarskega kluba Pirueta.

Da je postala Maja Trojanšek članica državne reprezentance in se bo udeležila tako velikega tekmovanja kot je Pokal Evrope, je za Kotalkarski klub Pirueta velika motivacija, saj je to tekmovanje za kategorije v kateri nastopa Maja, enakovredno evropskemu prvenstvu, kajti evropsko prvenstvo poteka za kategorije od kadetov (12 let ) pa starejših, medtem ko ima Maja komaj 9 let.

Maja bo na Pokalu Evrope nastopila kar v dveh disciplinah in sicer v obveznih likih in v prostem kotalkanju. S pripravami je že začela v mesecu avgustu in do odhoda bo trenirala vsak dan po nekaj ur. Na tekmovanju bo podlaga parket, zato so tudi v klubu vse sile usmerili v iskanje prostora za treninge, ki imajo parket in je seveda primerne velikosti (40m x 20m) kar je v naši občini skoraj nedosegljivo.

Na državnem prvenstvu je Maja pokazala, da ima vso potrebno znanje za tako veliko tekmovanje in v klubu  tako z nestrpnostjo pričakujejo rezultate, ki bi dali vzpodbudo tudi ostalim mlajšim tekmovalkam, da se povzpnejo v reprezentančna mesta Slovenije v umetnostnem kotalkanju.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Komentarji uporabnikov
Tagi