Luka Lenič na čelu slovenske ekipe v Batumiju

Na sedežu Šahovske zveze Slovenije so na novinarski konferenci predstavili slovensko moško in žensko reprezentanco za Evropsko ekipno člansko šahovsko prvenstvo, ki bo potekalo v Batumiju v Gruziji od 23. 10. do 3. 11. 2019.

V članskih zasedbah bo nastopilo 40 evropskih reprezentanc, Slovenija je po vrednosti na 19. mestu, pri članicah pa 32 ekip, Slovenke so po ratingu na 25. mestu. Za Slovenijo bo med člani na prvi deski igral domžalski velemojster Luka Lenič, ki ga sicer na novinarski konferenci ni bilo, Jure Borišek, Matej Šebenik, Jure Škoberne in mladi Jan Šubelj, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v pospešenem šahu v kategoriji do 16 let dosegel tretje mesto. Selektor je Matjaž Mikac.

Med članicami bodo slovenske barve zastopali Laura Unuk, Lara Janželj, Ivana Hreščak, Monika Rozman in Domžalčanka Teja Vidic. Selektor je Aljoša Grosar. Na vrata ženske reprezentance pa vse bolj trka Kranjčanka Zala Urh, ki je nedavno v Indiji dosegla šesto mesto na svetovnem ženskem prvenstvu do 18 let, na svetovnem prvenstvu v pospešenem šahu do 18 let pa drugo mesto. Selektorja obeh reprezentanc si želita uvrstitve vsaj na mesta, ki odražajo njihovo izhodiščno vrednost, če bo le mogoče, pa tudi višja, pri čemer je skoraj vedno odločilno zadnje kolo.

Šahovska zveza Slovenije bo prihodnje leto gostila 21. Evropsko prvenstvo za posameznike, leta 2021 pa 24. Ekipno evropsko prvenstvo za člane in članice, v Podčetrtku v Termah Olimia, kjer pričakujejo veliko udeležbo, tudi najboljših. Predsednik organizacijskega odbora bo predsednik ŠZS dr. Milan Brglez.

Avtor: Jože Skok; Foto: Matjaž Mazzini

 

Komentarji uporabnikov
Tagi