Luka Elsner je postal novi trener članskega moštva NK Domžale

Nogometni klub Domžale je točno ob 12:00 na novinarski konferenci predstavil novega trenerja članskega moštva. To je postal 31-letni Luka Elsner, ki je zadnje leto in štiri mesece opravljal mesto pomočnika trenerja. Nekdanji kapetan domžalskega kluba bo na klopi zamenjal Stevana Mojsilovića, ki se je moral posloviti po prvenstvenem porazu proti velenjskemu Rudarju.

Kljub 31. letom se je Luka Elsner že vpisal med legende Nogometnega kluba Domžale. V svoji igralski karieri je ob Kamniški Bistrici preživel osem sezon in zbral kar 227 prvenstvenih nastopov ter dosegel pet golov. Trenutno je igralec z daleč največ nastopi v prvi slovenski ligi v zgodovini kluba, s katerim je osvojil tudi vse dosedanje lovorike. V sezoni 2006/2007 in 2007/2008 se je veselil naslova državnega prvaka, sezona 2010/2011 je prinesla pokalni naslov, leta 2007 in 2011 pa je z Domžalami v vitrino pospravil še dva Super pokala. V času aktivne kariere je branil še barve francoskega Cagnesa, Austrie Kärnten iz Celovca ter bahrajnskega Al Muharraqa.

Prvega aprila lani se je odlični branilec nekoliko presenetljivo hitro odločil, da postavi nogometne čevlje v kot in se v popolnosti posveti trenerskemu delu. Postal je pomočnik trenerja Stevana Mojsilovića, s katerim je Domžale v minuli sezoni popeljal do tretjega mesta v državnem prvenstvu in do kvalifikacij za Evropsko ligo. Z današnjim imenovanjem je Luka Elsner prvič v karieri zasedel mesto glavnega trenerja.

31-letni Luka Elsner je zadnje leto in štiri mesece opravljal mesto pomočnika trenerja.

Novi trener Nogometnega kluba Domžale si je izbral tudi svoje najožje sodelavce. Mesto pomočnika trenerja je zaupal svojemu nekdanjemu soigralcu pri Domžalah, 32-letnemu Roku Hanžiču, ki je v svoji igralski karieri ob Kamniški Bistrici preživel pet sezon, zbral 94 nastopov in dosegel štiri gole. V preteklem letu je nekdanji član Olimpije, Factorja, Ljubljane, Svobode in Interblocka opravljal delo v upravi kluba, vodil selekcijo do 9 let in se trenersko izobraževal. Ob Hanžiču je novinec v strokovnem vodstvu 26-letni Jan Košir, ki bo skrbel za telesno pripravo igralcev članskega moštva.

Na mestu trenerja vratarjev ostaja 42-letni Janez Strajnar, ki je pred letošnjo sezono zamenjal legendarnega Filipa Filipovskega. Tudi Strajnar je v svoji igralski karieri nastopal za Nogometni klub Domžale, v rumenem dresu pa je celo debitiral v najmočnejši slovenski ligi. V treh sezonah je odigral 71 tekem in osvojil naslov državnega prvaka. Mile Stanković, ki je bil do sedaj pomočnik Stevana Mojsilovića, bo v prihodnje v klubu opravljal vlogo koordinatorja med članskim moštvom in Mladinskim nogometnim centrom Nogometnega kluba Domžale.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič, NK Domžale
Tagi