Lokostrelec Žiga Ravnikar srebrn na tekmi za svetovni pokal v Franciji

Od 18. do 20. januarja 2019, je v Nimes-u na jugu Francije potekal velik mednarodni lokostrelski turnir, ki šteje za svetovni indoor pokal in je svoja vrata odprl že enaindvajsetič.

Na njem je tekmovalo 1136 tekmovalcev iz 43 držav. Konkurenca je bila izjemna, tako kot vsako leto. Na turnirju je tekmovalo tudi 17 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, od tega sedem tekmovalcev Lokostrelskega kluba Kamnik. Največji uspeh je dosegel naš najboljši  mladinec Žiga Ravnikar in sicer 2. mesto v mladinski konkurenci, ki s tem nadaljuje bero slovenskih medalj med mladinci. Odlična je bila tudi Anja Šarec na 4. mestu med deklicami.

V petek in soboto so potekale kvalifikacije, v katerih so se tekmovalci skušali uvrstiti med prvih 32 in s tem v izločilne boje. Kar sedmim slovenskim tekmovalcem je to tudi uspelo. V sobotnih dvobojih se je najbolje odrezal Žiga Ravnikar. V prvem dvoboju, to je 1/16 eliminacij je s 6:2 premagal Francoza Doboisa Wong Alexia, sledila je osmina eliminacij, kjer je za nasprotnika dobil Italijana Lova Niccola in ga premagal s 6:2. V četrtini eliminacij ga je čakal Nizozemec Bakker Willem, katerega je Žiga porazil s 6:2. S tem dosežkom je bil Žiga že med štirimi najboljšimi.

V polfinalu, ki je odločal za uvrstitev v veliki finale je Žiga z vrhunskim streljanjem in veliko podporo navijačev premagal Angleža Donaldsona Camerona. Za zlato medaljo se je v nedeljo pomeril z domačinom Julesom Vautrinom, ki je bil preciznejši. Žiga Ravnikar je v konkurenci 114 tekmovalcev ukrivljenega loka osvojil srebrno medaljo.

Končne uvrstitve tekmovalcev Lokostrelskega kluba Kamnik:

Žiga Ravnikar – 2. mesto, mladinci (3. mesto kvalifikacije, 584 krogov med 114 tekmovalci)
Anja Šarec – 4. mesto, deklice (566 krogov med 37 tekmovalkami)
Gašper Štrajhar – 17. mesto (26. mesto kvalifikacije, 583 krogov med 148 tekmovalci)
Teja Slana – 45. mesto, mladinke (519 krogov med 82 tekmovalkami)
Miha Rožič – 49. mesto med mladinci (547 krogov med 114 tekmovalci)
Matija Rožič – 40. mesto mladinci sestavljen lok ( 561 krogov med 61 tekmovalci)
Luka Arnež – 108. mesto člani (532 krogov med 148 tekmovalci).

Skupaj smo doživeli prekrasen vikend poln vtisov, ki nas bodo spremljali še dolgo časa. Želimo doseči še veliko novih vrhunskih uvrstitev, zatorej, nasvidenje Nimes 2020!

Avtor: Lokostrelski klub Kamnik

Tagi