Leto 2013 je Helios v Ligi Telemach zaključil z zmago nad Zlatorogom

Težko bi si kdo predstavljal boljši izkupiček Domžalčanov po devetih krogih Lige Telemach. Kar osem zmag in le en poraz, v prejšnjem krogu doma proti Hopsom, in tako Helios leto 2013 zaključuje na prvem mestu v prvenstvu, potem ko je bil na težkem gostovanju v Laškem boljši od Zlatoroga s 77:65.

Majstorović, Morina, Marić, Hrovat in Boltić so tekmo v Treh lilijah sicer slabo začeli, saj so domači sredi prve četrtine vodili že z 12:4. A se je nato razigral okrevani Đorđe Majstorović, dve trojki je dodal še, tokrat izvrstni, Gregor Hrovat in Domžalčani so ob koncu prve četrtine že vodili (16:19). Z dobro igro so naši nadaljevali tudi v drugi četrtini, napadalno smo imeli tokrat malo več razpoloženih košarkarjev, in sredi četrtine po košu Marka Boltića povedli že za 13, 21:34. Podobno prednost je imel Helios tudi ob polčasu, potem ko je še dve točki dodal Hrovat (31:42).

Po dveh zadetih prostih metih Bojana Radulovića so Domžalčani na začetku drugega polčasa povedli že za 15, 31:46, še v 36. minuti je bilo +14, nato pa so domači na krilih mladega Mihe Lapornika in zimzelenega Gorana Juraka četrtino zaključili z delnim rezultatom 11:1 in se pred zadnjimi 10 minutami približali le na 4 točke zaostanka (50:54), v 33. minuti, po novih dveh točkah Juraka, pa je bilo le še -2, 56:58. Na sceno sta nato stopila že omenjeni Majstorović in mladi Matic Rebec, ki sta Domžalčane popeljala v varne vode; ko je 8 zaporednih točk dodal še razpoloženi Hrovat, je bila tekma bolj kot ne odločena. Končalo se je še z osmo zmago Heliosa v letošnji sezoni Lige Telemach, semafor je na koncu kazal 65:77.

Za domače je Miha Lapornik dosegel 18 točk, Goran Jurak pa se je zaustavil pri 13 točkah in 9 skokih. Pri Heliosu je tokrat naravnost blestel Gregor Hrovat z 22 točkami in 8 skoki, 14 točk je prispeval še Đorđe Majstorović, eno boljših predstav letos pa je pokazal tudi Marko Boltić (7 točk, 6 skokov in 8 podaj). S prvenstvenimi tekmami so tako Domžalčani za letos zaključili, naslednja bo 4. januarja 2014, v Rogaški, zato pa jih čaka še prva tekma 5. kroga Pokala Spar proti Mariboru Novi KBM, ki bo v torek, 17. decembra 2013, ob 19. uri v Dvorani Tabor v Mariboru.

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laškega: "Če bi celotna ekipa igrala tako kot druga peterka s klopi, bi bilo precej bolje. Nekateri košarkarji so se počutili kot zvezde in niso igrali obrambe, brez nje pa se proti tako resni ekipi kot je Helios ne da igrati. Domžalčani so že pravi stroj, saj imajo fantastičnega trenerja, večina ekipe pa je skupaj že tri sezone. Mi smo igrali brez kakšne zahtevne organizacije, a z veliko srca. Na koncu je bilo to vseeno premalo, da bi ustvarili res veliko presenečenje."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Dobro smo se pripravili na nasprotnike. K tekmi smo pristopili skoncentrirani in zaigrali resno ter agresivno. 40 minut smo bili prepričljivo boljši. Vmes smo imeli sicer kakšno krizo, a so bili naša obramba, skok ter kontrolirana igra v napadu na takšnem nivoju, da Zlatorog proti nam ni imel možnosti."

Liga Telemach, 9. krog

Zlatorog Laško – Helios Domžale

                         65 : 77 (16:19, 15:23, 19:12, 15:23)

Laško: Jurak 13 (9 skokov), Ferme 4, Sirnik 2, Požin, Malus 12, Jovanovič 5 (6 podaj), Maček, Dimec 6, Lapornik 18, Miloševič 5, Marasović

Helios: Besedič, Ponjavić 6, Marić 5, Mlakar 2, Mahkovic 3, Rebec 8, Majstorović 14, Radulović 8, Morina 2, Hrovat 22 (8 skokov), Boltić 7 (6 skokov, 8 podaj), Vončina

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi