Legenda zmajev na klop Calcit Volleyja

Andrej Flajs bo pomočnik Gregorja Jerončiča

Kamniški odbojkarji bodo v novo sezono krenili s popolnoma novim trenerskim vodstvom, kajti prvemu trenerju Gregorju Jerončiču bo pri delu pomagal Andrej Flajs, ki je v svoji igralski karieri, z izjemo ene sezone v Franciji, ves čas igral za ACH Volley. Za telesno pripravo ekipe bo skrbel Andrej Batagelj.

»Kot igralec bi po vseh teh letih v Ljubljani težko prestopil v Kamnik in igral proti nekdanjim soigralcem. Tega ne bi zmogel. Trenerstvo pa je drugačno,« so bile prve besede novega pomočnika Calcit Volleyja, ki je za ACH Volley prvič zaigral pri 18 letih. Za serijske državne prvake je nato igral vse do lanske sezone, vmes pa je v sezoni 2007/8 igral za francoski Beauvaix, predlani je za leto dni prekinil svojo kariero.

»Na začetku si nisem predstavljal, da bom pomočnik Gregorju Jerončiču. S klubom sem se pogovarjal o delu z mlajšimi. Ker študiram na Fakulteti za šport, je bila moja prvotna želja, da prevzamem ekipo mladih v Ljubljani. Potem pa me je poklical Gregor Hribar, mi predstavil priložnost in sem jo sprejel. Zdi se mi super, da se bom učil od Gregorja Jerončiča, hkrati tudi vem, da prihajam v urejen klub. Vsekakor je priti v Kamnik v vlogi pomočnika trenerja drugače kot v vlogi igralca,« se nove odbojkarske poti veseli 37-letni Sevničan, ki je trenutno v tretjem letniku Fakultete za šport.

»Po enoletni prekinitvi sem z ACH Volleyjem lani sklenil le enoletno pogodbo. Že marca so mi vodilni ljudje v klubu pošteno povedali, da načrtujejo pomladiti ekipo. Čeprav sem imel še nekaj ponudb slovenskih klubov, da bi še naprej igral, me je bolj vleklo v trenerske vode. Dejstvo je, da prej ali slej pride tisti čas, ko je treba končati športno pot.«

Za Andreja Flajsa Calcit Volley ne bo neznana sredina. »Še z igralskih časov poznam Andreja Batagelja, prav tako pa vodilne kamniške igralce, še ko smo bili ali soigralci ali nasprotniki. Po eni strani prihajam v nov klub, po drugi pa niti ne toliko. S tem, kako preskočiti iz dve, tri, štiriurnih treningov na dan v drugačno vlogo, se bom spopadal sproti, zagotovo pa bo moj pogled na odbojko nekoliko drugačen. V podobnem položaju sem sicer že bil, ko sem imel priložnost sodelovati z Živo Cof pri reprezentanci do 16 let in videl sem, kako lahko kot pomočnik pomagam in česa se moram še naučiti.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: CEV

 

Tagi