Leditke pod koši Sarajeva – Ilidža cup 2016

V četrtek 24. marca 2016, smo se okoli 9. ure odpravili na mednaroden turnir v Sarajevo, Ilidža cup 2016 in sicer z dvema ekipama, U-13 in U-15. Leditke so bile seveda že nekaj časa navdušene nad potovanjem proti novim dogodivščinam in izkušnjam pod koši Sarajeva.

Na turnirju je sodelovalo 5 ekip v kategoriji U-13 in ravno toliko v kategoriji U-17, v kateri smo se z mlajšo ekipo U-15 podali nabirat nove izkušnje za prihajajočo sezono. Naj omenimo, da je tudi ekipa U-13 sodelovala z mlajšo ekipo saj v Bosni v tej starostni kategoriji tekmujejo deklice letnik 2002 in mlajše, med tem, ko v Sloveniji veljajo za mlajše deklice letnik 2003 in mlajše.

Tekme so bile za naše leditke nov izziv poln adrenalina. V treh dneh smo odigrali 5 tekem v obeh starostnih kategorijah. Od tega smo imeli pri mlajših deklicah 4 zmage in en poraz, kar nas je zelo presenetilo, saj glede na fizično premoč vseh nasprotnic tega res nismo pričakovali. Pokal za prvo mesto je tako pripadal leditkam. Pri kategoriji U-17 smo imeli tudi 5 tekem, od tega smo priigrali 3 zmage in 2 poraza, kar nam je lepa popotnica za prihajajočo sezono. Na koncu smo osvojili 2. mesto v kategoriji U-17 in si dokazali, da smo kljub večjim in močnejšim nasprotnicam lahko konkurenčni v vseh segmentih igre.

Ob prostem popoldnevu pa smo si seveda ogledali tudi Sarajevo, obiskali nekaj znamenitosti in predvsem uživali v lepotah starega dela mesta. Dekleta so navezala tudi nove stike, spoznale nove kulture, se med seboj še bolj povezale ter utrdile ekipni duh. Vse to nam bo v prihodnosti zagotovo koristilo.

Izjava trenerke U-13, Špela Žura: "Z mednarodnega turnirja se vračamo polni novih izkušenj, poznanstev in seveda z medaljo ter pokalom. Punce so kljub fizični premoči večine ekip pokazale svoje znanje, predvsem pa željo in borbenost, ki je bila v vsaki težki in napeti tekmi ključna. Uspeh je pokazatelj truda in trdega dela naših punc na treningih skozi celotno leto in je še večji zagon za nadaljnjo trdo delo tako punc kot nas trenerjev. Turnir je bil za vse nas zelo dobra izkušnja. Vračamo se bolj povezani, košarkarsko izkušenejši in pripravljeni na nove izzive in uspehe."

Izjava trenerje U-15, Elvira Rošić Ključanin: "Rezultatov, ki smo jih dosegle nismo pričakovali, zato so še toliko slajši in vrednejši. Dekletom vsa čast za prikazano znanje, za borbenost in neustrašnost. Fizično močnejšim nasprotnicam se je bilo težko bilo upirati, pa vendar so bili srce, volja in neizmerna želja ključnega pomena. Trdo delo skozi celo sezono, močne tekme in velika volja pelje naše leditke naprej v prihodnost. Občudujem njihovo vztrajnost, voljo in zagnanost, katere so pri najstnicah še posebno potrebna za uspeh. Vesela sem, da so se med seboj še bolj povezale in krepile ekipni duh brez katerega v košarki ne gre. Hvala vsem in vsaki posebej za vse ."

Zahvaljujemo se vsem leditkam, ki ste bile z nami v Sarajevu na mednarodnem turnirju Ilidža cup 2016, vsem staršem za vso podporo in zaupanje, trenerjem in spremljevalcem: Špeli Žura, Seadu Rošiću, Kristjanu Vuku, Andreji Stražar, Elviri Rošić Ključanin in Lejli Rošić. Zahvala gre tudi organizatorjem za povabilo … Čestitke za izjemne uspehe.

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita
Komentarji uporabnikov
Tagi