Leditke iz OŠ Dragomelj nastopile v četrtfinalu Državnega prvenstva »SUPERŠOLAR«

Pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije smo tokrat v Dragomlju organizirali četrtfinale Državnega prvenstva "SUPERŠOLAR" v košarki za mlajše deklice. Osnovna šola Dragomelj se je z zmagami na občinskem in področnem tekmovanju uvrstila v nadaljevanje tekmovanja Državnega prvenstva za mlajše deklice in se s tem zapisala v zgodovino šole.

Ob začetku februarja so najprej potekala občinska tekmovanja v košarki za mlajše deklice, kasneje pa so sledila tudi področna tekmovanja. Z zmagami so se košarkarice OŠ Dragomlja, ki deluje pod okriljem ŽKD LEDITA, uvrstile na Državno prvenstvo "SUPERŠOLAR", projekt KZS-ja in s tem dosegle zgodovinski uspeh za svojo osnovno šolo. Tako smo v torek, 5. aprila 2016, imeli pestro športno dogajanje pod koši Osnovne šole Dragomelj. V četrtfinalu so nastopile še deklice OŠ Danile Kumar iz Ljubljane ter OŠ Grm iz Novega mesta. Vse šole so tekmovale med seboj, deklice pa so pokazale kar nekaj lepih potez pod koši ter izredno borbenost. V boju za prvo mesto je bila tekma vredna ogleda. Obe ekipi sta se že pomerili v tekmovanju Državnega prvenstva za starejše deklice in sta se do dobro poznale že od prej, saj so tako igralke OŠ Grm kot OŠ Dragomlja igrale že za ekipi starejših deklic. Košarkarice Dragomlja so se sicer borbeno upirale in res enakovredno igrale vse do zadnje tretjine tekme. Odločala sta zbranost in natančnost, katera sta Novomeščanke obrnile sebi v prid. Tekmo za prvo mesto je dobila ekipa deklet OŠ Grm in jih popeljala na polfinale. Ena zmaga in en poraz za deklice pod koši Dragomlja je dokaz, da se tam igra dobra košarka. Na tekmi so vsa dekleta pokazala kar nekaj lepih in atraktivnih potez.

Iskrene čestitke vsem udeleženkam za prikazano ter doseženo, zmagovalkam pa obilo športnih uspehov še naprej.

Zahvaljujemo se OŠ Dragomelj, Zavodu za šport Planica, Košarkarski zvezi Slovenije, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, Občini Domžale in vsem mentorjem, trenerjem, prostovoljcev brez katerih tekmovanje ne bi uspelo na tako visokem nivoju. Resnično hvala …

Se vidimo pod koši …

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita
Tagi