Leditka Alina Žitek, naj strelka U15: “Moji cilji so biti čim boljša verzija sebe”

Leditka, mlada reprezentančna igralka U-16 Alina Žitek, ki je v tej sezoni prestopila v ŽKD LEDITA, je bila po prvem delu tekmovanja najboljša strelka lige 1. SKL U-15 v tekmovanju pod okriljem KZS za dekleta. Še en dokaz, da se iz nič, z veliko dela, truda, volje in energije lahko doseže ogromno. Kako Alina razmišlja, kaj si želi in kakšne načrte ima, nam je zaupala v pogovoru.

Kaj te je navdušilo za košarko in kje si pravzaprav začela?
Začela sem trenirati na krožku v šoli. Poleg tega sem takrat trenirala atletiko, a sem takoj ugotovila, da je košarka prava zame saj sem v igri najbolj uživala.

Kaj ti je pri košarki najbolj všeč?
Najbolj mi je všeč sama tekmovalnost, ekipna igra in povezanost med soigralkami.

Kaj te navdušuje, da igraš bolje, saj si trenutno strelka lige U15?
Navdihuje me to, ker vem da je marsikdo dosti boljši in bolj uspešen od mene in da je vedno nekdo, ki trenira še z večjo vnemo. To mi daje motivacijo da se na treningih potrudim maksimalno, saj vem, da je pred mano še zelo dolga pot.

Letos si prestopila v ŽKD Ledita, bi kaj spremenila in kako se počutiš v klubu?
Mogoče nisem največja oboževalka oranžne barve, vendar to niti ni pomembno. V klubu sem zelo zadovoljna, imamo dobrega trenerja, s puncami smo se dobro ujele in dobro treniramo.

Kakšni so tvoji cilji ?
Moji cilji so biti čim boljša verzija sebe, dobra soigralka, ‘leader’ (vodja) na igrišču in napredovati iz dneva v dan.

Kje se vidiš v prihodnje? Morda tujina? Katerih uspehov si najbolj želiš?
Zaenkrat so moje sanje igrati za slovensko reprezentanco. V tujini bi tudi zelo rada igrala, mogoče bi odšla na “College” v Ameriko, a ne bom prehitevala, saj nikoli ne veš kaj te čaka.

Kaj ti pomeni največ v ekipi in kaj želiš sporočiti soigralkam?
V ekipi mi največ pomeni energija, povezanost ter to, da druga drugo podpiramo, ne glede na situacijo. Soigralkam bi sporočila, naj še naprej pridno trenirajo in hodijo redno na treninge.

Poklicana si v reprezentanco U-16, kaj ti to pomeni in kaj pričakuješ?
Zelo se veselim tega izziva in potrudila se bom, da se čim bolje izkažem.

Alina v letošnji sezoni v našem klubu igra za dve ekipi in sicer U15 in U17. Z obema ekipama ji želimo obilo uspeha v našem klubu kot tudi v reprezentanci U16.

Se vidimo pod koši.

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita

Tagi