Led prebit tudi doma

Naši junaki so zmagali tudi na domačem dvorišču in tako prebili led tudi doma. Porazili so sosedskega tekmeca iz Bežigrada.

Tekma se je začela z izjemno motiviranima obema ekipama, vendar je zaradi več napak na začetku in bolj grobega sodniškega kriterija domača ekipa zaostala. Po minuti odmora domačega trenerja Poplatnika so se zbudili in zaigrali nekoliko bolje. Konec devete minute srečanja je ob borbi za žogo na samem parketu Aljaž Korošec dobil osebno napako. Po mnenju dvorane in domače klopi, so jo dosodili neupravičeno. Zaradi ugovarjanja je sodnik kaznoval trenerja še s tehnično napako. Po prvih 10 minutah igre je semafor kazal 11 točk razlike.

V drugih deset minutah je sledil preobrat. Že v začetku je zabijal Balažic, nato je gostujoči trener Zalaznik vzel minuto odmora, ki pa ni pomagala. Po manj kot 15 minutah igre je bil rezultat po zaslugi uspešnih metov za tri točke Ucmana, Balažica in Percela poravnan na 26 točk. Nalet se je nadaljeval vse do polčasa, ustavila ga ni niti groba igra gostov. Na polčas so naši fantje odšli s prednostjo osmih točk.

Drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so rezultat poravnali v petih minutah igre. Nato pa je sledilo obdobje “točka jaz, točkati”. Ekipi sta se nato praktično poravnani borili še skozi celotno zadnjo četrtino. V zadnjih treh minutah igre je domačim uspelo se minimalno odlepiti od gostov in prednost zadržati do zadnjega sodnikovega žvižga.

Žiga Percel, igralec Lastovke: “Borili smo se celo tekmo. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili; agresivno, vendar z veliko napakami. Izšlo se je. Igrali smo s srcem in zasluženo zmagali.
Ni važno, kdo je dal več točk, bil boljši; važna je zmaga. Enkrat je boljši eden, drugič drugi, vendar zmaga ekipa.”

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Približno tako tekmo smo pričakovali – trdo, napeto do konca. Odločalo je nekaj žog, čeprav bi z boljšim izvajanjem prostih metov lahko rezultat obrnili v svojo korist že nekoliko prej. Čestital bi igralcem za izredno tekmo, ki so jo odigrali. Tudi, ko smo bili v zaostanku smo vsi verjeli, da lahko zmagamo.
Parkljem pa čestitam. Dobra ekipa, trdna ekipa. Mislim, da bodo letos visoko na lestvici, če bodo nadaljevali v tem ritmu.”

Matic Brvar, igralec Parkljev: “Tekma je bila dobra, napeta. Škoda, da nam je na koncu malo zmanjkalo do zmage. Borili smo se, energija v naši ekipi je prava. Trenirali bomo naprej in naslednji teden sledi nova tekma proti Hrastniku. Na koncu se je pokazalo, da je bila Lastovka premočna; malo nam je zmanjkalo moči, nekaj je bilo sodniških odločitev, igrali smo v gosteh … Toda mi smo se borili in gremo naprej.”

Jaka Zalaznik, trener Parkljev: “Tekma je bila zelo izenačena. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče, da bi premagali domačine. Mi smo igrali zelo korektno, razen v skoku smo bili slabši. Ni nam stekel tudi met za tri. Zadeli smo le štiri poskuse, ponavadi pa so ravno ti meti naše najmočnejše orožje. Toda fantom nimam kaj očitati, dali so svoj maksimum. Sedaj je potrebno vzdigniti glave in iti na naslednjo tekmo.”

Napeta in razburljiva tekma pred dvesto glavo množico je postregla s prijetno košarko in odličnim spremljevalnim programom plesne skupine GLAM. V šali po tekmi je bilo celo slišati, da trener Tomi Poplatnik kot pravi Štajerc na Martinovo nekako ne more zgubiti …
Zmaga je pod streho, sedaj pa naprej. Delo je potrebno nadaljevati in zmagovalni let se bo lahko nadaljeval.

Naslednja tekma čaka fante že v ponedeljek, ko ob 20.45 gostijo Hopse na povratni tekmi pokala SPAR.

Lastovka Domžale : Parklji

                                89:82
            (11:20, 31:14, 18:25, 29:23)

Avtor: KK Lastovka Domžale; Foto: KK Lastovka Domžale
Tagi