Lastovke z eno nogo že v Ligi Telemach

Edinole Hitchockovi filmi se lahko primerjajo z sobotnim scenarijem naših fantov, ki pod taktirko trenerja Vugdalića še naprej – že devetič zapored – ostajajo neporaženi. Škofjeločani so vodili že za dvajset točk, pred polčasom pa so zadeli še trojko “iz Kranja”. Nato pa povratek in velika zmaga.

Tekma se je začela z veliko željo tako pri ekipi domačih, kot tudi pri naših fantih. Začeli smo solidno, a toplo-hladno. Najprej so povedli domači, nato s serijo mi, nato so pobudo zopet prevzeli domači, a do večje prednosti ni prišel nihče.

V drugi četrtini smo se držali dobro, a nasprotnik je bil nekoliko boljši. Predvsem po zaslugi živčnosti in lastnih napak smo dovolili, da je domača vrsta prišla do prednosti. Nato pa dobri dve minuti pred koncem, po vrsti zanimivih sodniških odločitev pade še tehnična napaka našemu igralcu in Škofjeločani so se odlepili. S trojko preko celega igrišča, tako rekoč “iz Kranja”, ki jo je v zadnjih desetinkah polčasa zadel Mezek, pa se je zdelo, da smo že zapisani porazu.

Vendar fantje kljub razliki niso vrgli puške v koruzo. Trener Muharem Vugdalić je deloval mirno “kot špricar”. Med polčasom je znal fante motivirati in pomiriti, predvsem pa jim povrniti koncentracijo. V tretji četrtini so se nato v igri počasi začeli dvigovati in proti koncu četrtine tudi uspešno zapretili nasprotniku.

Po zaslugi odlične obrambe in razigranega Korošca so domači imeli kar 5 minut točkovnega posta. Naša peterka je delovala kot dobro naoljen stroj, ter predvsem z atraktivnimi potezami počasi, a vztrajno, izmikala Škofjeločanom tla pod nogami. Na koncu so fantje slavili pred svojimi navijači; vsaj 150 jih je prišlo v Škofjo Loko. Tako smo dobili tudi dvoboj na tribunah.

Zadnji udarec pa je Škofji Loki zadala Plama Pur, ki je po podaljšku doma premagala Kolpo, ter se tako uvrstila na drugo mesto, s čimer je LTH Castings izpadel iz dodatnih kvalifikacij za 1. SKL.

Muharem Vugdalić, trener Lastovke: “Vsa čast mojim fantom, ki so pokazali karakter v drugem polčasu. V prvem polčasu so Škofjeločani igrali sproščeno, mi pa ne. To je bila ta razlika. Ob polčasu sem v garderobi igralcem rekel, naj igrajo na vse ali nič ter, da se sprostijo. To smo tudi naredili – pokazali pravi karakter in ujeli nasprotnika. Na koncu smo zasluženo zmagali in se uvrstili v dodatne kvalifikacije. Še en mesec bomo igrali, za nekatere moje košarkarje bo to dodatna šola. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v dodatnih kvalifikacijah. Prvoligaši so v prednosti, na našem terenu pa bo kakšen od nasprotnikov zagotovo naletel na mino.”
Žiga Percel, igralec Lastovke: ”Pod nos smo nasprotniku pomolili zmago, da so lahko že vohali njen sladki vonj. Nato pa smo jo okusili sami!”
Aljaž Korošec, igralec Lastovke: “Prvi polčas se je videlo, da smo igrali v krču; ker smo igrali v gosteh. Škofjo Loko poznamo kot čvrsto in izkušeno ekipo. nanjo smo se dobro pripravili. Vedeli smo, da imamo je možnost, da jih premagamo; kljub zaostanku 13 točk ob polčasu. In smo.
Želim se zahvaliti svojim soigralcem in štabu. Srečanje smo odigrali kot prava ekipa! Na koncu smo imeli več želje, zato smo zmagali.”

Peter Hartman, trener LTH Castingsa: ”Najprej čestitam ekipi Lastovke za zmago, ki si jo je želela. Gostje so se borili in nas presenetili. Mi nismo odigrali slabe tekme, z izjemo nekaterih minut v drugem polčasu. V tistem delu igre nismo funkcionirali ne v napadu, niti v obrambi. Ne vem, kaj se je dogajalo takrat. V končnici srečanja je imela Lastovka več sreče.”
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa (za portal Slovenska košarka): ”Ne vem, kaj naj rečem, zelo sem razočaran. Izgubili smo skorajda dobljeno tekmo. V letošnji sezoni smo imeli veliko priložnosti, da popravimo napake, vendar jih nismo izkoristili. Za naprej zaenkrat še ne vem nič.”

LTH Castings : Lastovka 79 : 85 (22:21, 24:12, 17:22, 16:30)

Kako naprej?
S to zmago smo osvojili končno tretje mesto 2. SKL za moške. To mesto še vodi v dodatne kvalifikacije za 1. SKL – Ligo Telemach. V te kvalifikacije se je uvrstila še ekipa Plame Pur, ki ji na tem mestu za uspeh čestitamo.
Iz prve lige je izpadel Slovan, predzadnja in pred predzadnja ekipa pa sta Tajfun in Elektra Šoštanj. Z njima se bomo tudi borili za preboj v Ligo Telemach.

Avtor: KK Lastovka; Foto: KK Lastovka; Video: SLO basket
Tagi