Lastovke pokleknile pred Šenčurjem

Minuli vikend so se domžalske Lastovke ponovno potile pod domačimi obroči. Tokrat so gostili ekipo iz bližnjega Šenčurja, ki je bila boljša že oktobra na prvi tekmi doma. Tokrat članom ni uspelo maščevanje za prvi poraz na začetku sezone.

Kljub odličnim in izenačnenim uvodnim petnajstim minutam igre se je našim fantom sredi druge četrtine nekoliko zalomilo. Nabrali so si zaostanek, ki ga v nadaljevanju kljub veliki želji niso mogli zmanjšati na razliko, ki bi ogrozila vodstvo gostov. To ni bilo Lastovkino popoldne.

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Najprej naj čestitam nasprotniku za zasluženo zmago. Pokazali so, da so kvalitetna ekipa. Moje mnenje je, da so prvi kandidat za prvo mesto v ligi. Ključna je bila 2. četrtina, v kateri niti jaz, niti igralci nismo našli pravih rešitev. Najbolj v oči bode razlika v skokih ter izredno slabo izvajanje prostih metov naše ekipe. S tako slabim skokom takšne ekipe, kot je Šenčur ni mogoče presenetiti.”

Igor Kešelj, trener Šenčurja GGD (za portal Slovenska košarka): “Do zmage na vročem terenu smo prišli lažje od pričakovanj. V prvem polčasu smo igrali odlično, v drugem polčasu pa nam je po nekaterih zamenjav igra padla, vendar zmaga ni bila niti za trenutek vprašljiva. Nisem pričakoval, da bom lahko na takšni tekmi, kot je bila ta, spočil nosilce. Zmaga proti Lastovki ima grenak priokus, saj se je poškodoval naš prvi organizator igre Anel Blaževič. Kako resno je njegova poškodba kolena, katero je imel že lani, bodo pokazale podrobnejše preiskave.”

Lastovka Domžale : Šenčur Gorenjska gradbena družba 63 : 79 (21:20, 6:29, 19:14, 17:16)

Avtor: KK Lastovka Domžale; Foto: Slovenska košarka.si
Tagi