Lastovka z napeto končnico do še pete zmage zapored

Košarkarji KK Lastovka so na domačem parketu tokrat gostili ekipo Plama Pur iz Ilirske Bistrice. Domači so prvo tekmo letos začeli kreativno, a s precej napakami. Plama je bila v krču, a Srebovt se je razigral in v prvih osmih minutah srečanja sam dal 16 od 21 točk ekipe. Favorizirani gostje so se proti koncu prve četrtine nekoliko odlepili in, če ne bi Balažic ob koncu četrtine zadel za tri točke, na prvi odmor odšli s prednostjo sedmih točk.

V drugi četrtini so začeli varovanci trenerja Poplatnika loviti razliko. Nekajkrat so se približali, a to ni bilo dovolj. Kljub borbeni in razgibani igri na parketu se je razlika gibala nekje med dvema in osmimi točkami.

V drugi polčas so gostje vstopili s prednostjo 7 točk. Polčas so odprli z dvema zadetima metoma za tri točke. A potlej niso več zadevali, domači so stopili na plin in v 24. minuti je gostujoči trener Novak vzel prvo minuto odmora pri prednosti štirih točk. Lastovka se je nato priključila, a ni povedla. Z dobro obrambo so domači igralci silili goste v več napak in po trojki Glavaša pred zadnjo četrtino zasluženo povedli.

Zadnjih deset minut je Lastovka uspešno odbijala vse napade gostov, a oddaljiti se ni mogla. Tri minute pred koncem je prišlo do manjše krize, ko so gostje povedli, a z bolj natančnimi potezami, večjo zbranostjo in veliko podporo s tribun so fantje zmago zadržali doma. Morda je bila zadnja minuta nekoliko bolj napeta, vendarle pa zmaga ni bila resno ogrožena.

Nejc Glavaš, igralec Lastovke: “Mislim, da smo vsi – tako mi, kot tudi gledalci – uživali v tej odlični prvenstveni tekmi. Čestitke gostom za odlično borbo. Mogoče smo z nekaj več zbranosti tekmo srečno pripeljali do konca. Sam sem morda imel še nekoliko večji motiv, ker sem igral proti igralcem mojega rodnega mesta. Še enkrat čestitke Plami, mi pa gremo naprej.”

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Čestital bi celotni ekipi fantov za vrhunsko odigrano srečanje. Sicer so v igri še prisotna neka nihanja ampak danes so dali vse od sebe in zasluženo zmagali. Ekipa iz Ilirske Bistrice pa mislim, da je zasluženo na tistih mestih, kjer je, ker so kvalitetna ekipa. Mislim, da si lahko štejemo to, da smo jih danes premagali v domači dvorani v veliko čast.”

Adin Kavgič, igralec Plame: “Čestitke domačinom za zasluženo zmago. Mogoče nam je na koncu nekoliko popustila zbranost, da nismo zadeli vseh prostih metov, smo se v bistvu premagali sami. Toda to ne zmanjšuje pomena zmage domače ekipe. Gremo naprej, nič še ni izgubljenega, še vedno smo visoko na lestvici, tako da upam, da bomo tam tudi ostali. Čim prej želimo pozabiti to tekmo.”

Martin Novak, trener Plame Pur: “Zaslužena zmaga domačih. Mi smo imeli priložnosti – nismo jih izkoristili. Moramo delati naprej, da bomo zmagovali v domači dvorani.”

Težka tekma, igra na visoki ravni in obilo gledalcev so ustvarili prečudovito popoldne. Pika na i je bila zmaga domačih.

Zdi se, da so se fantje končno nekako našli in zaigrali, kot znajo. Toda vseeno imamo občutek, da so še rezerve. In ni tako zgrešena primerjava trenerja Poplatnika s Trenerjem Janusom, ki je dejal, da vsakič eksplodira nekdo; samo povedo mu pred tekmo ne, kdo. Tokrat je eksplodiral Glavaš, čakamo ponovno na Korošca, Balažica, Percela in ostale.

Že sedaj vsakič pustijo poleg nekaj litrov potu tudi srce na igrišču. Vedno. Kaj šele bo, ko bodo eksplodirali vsi skupaj. Vedno.

Ne uporabljajmo domišljije, fantje nam bodo – verjamemo – zadevo prikazali.

LASTOVKA : PLAMA PUR 75 : 71 (21:25, 13:16, 23:14, 18:16)

Avtor: KK Lastovka; Foto: Anamarija Rok
Komentarji uporabnikov
Tagi