Krka v “komunali” slavila po podaljšku in to z zvokom sirene

Javno znano je, da domžalski Sunsi v domači dvorani igrajo veliko bolje kot na tujem. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, ko je v "komunali" gostovala novomeška Krka, 5-kratni zaporedni državni prvak, ki je do tesne zmage prišla šele po podaljšku in še to z zvokom zadnje sirene, ko je odbito žogo skozi obroč za 72:74 spravil Jure Ritlop.

O prvem polčasu ne bomo preveč izgubljali besed, saj si ne zasluži pretirane omembe. Ekipi sta bili pod vsakim nivojem, strelsko popolnoma nerazpoloženi, čemur priča tudi izid polčasa, 23:23. Na srečo polne Hale KC je bilo naslednjih 20 oz. celo 25 minut popolnoma drugačnih.

Novomeščani so sredi 3. četrtine, po seriji trojk Jasmina Hukića in Luke Lapornika, svoje pa sta dodala še Chris Booker in Erjon Kastrati, prvič občutneje pobegnili, ko je semafor kazal 30:41. Razlika je bila podobna vse do konca četrtine, ko jo je pod 10 točk z zadetim metom s polrazdalje spravil Kyle Casey. Še v 33. minuti je kazalo, da Domžalčanom ne bo uspelo prelomiti Krkašev, ki so igrali številčno oslabljeni, a se je nato Caseyu pridružil Luka Vončina, neverjetno predstavo pa je v zadnjih minutah rednega dela tekme in potem tudi v podaljšku pokazal Jure Pelko, ki je igral pravo simultanko. Dve minuti pred koncem rednega dela so Sunsi končno uspeli izenačiti, ko je za 56:56 noro trojko zadel Pelko, Krkaše pa je z uspešnim izvajanjem prostih metov v igri držal Matej Rojc.

V zadnjo minuto je Helios vstopil s točko prednosti, potem ko je bil Pelko dvakrat natančen s črte prostih metov, ko pa je v enem od naslednjih napadov prodor uspešno zaključil še Jan Močnik za vodstvo 61:58, je že zadišalo po presenečenju. Svoje načrte je nato imel Booker, ki je 13 sekund pred koncem s trojko rezultat poravnal, vseeno pa so imeli Domžalčani še zadnji napad, a met Pelka ni našel poti skozi obroč.

Podaljšek je bil izenačen, dokler ni Pelko zadel dveh zaporednih trojk za prednost Heliosa z 72:68, a je v naslednjem napadu storil osebno napako v napadu, kar je bila tudi njegova 5. ON, zato je moral na klop, domači pa so ostali brez prvega vlečnega konja. Krkaši so nato s košem Hukića in dvema zadetima prostima metoma Rojca rezultat poravnali, Domžalčani so preko Vončine, ki je imel met za zmago, svoj napad zapravili, tako da so imeli Novomeščani kar naenkrat priložnost za zmago. Pet sekund pred koncem so odhiteli v napad, poskus Rojca je bil sicer nenatančen, a je bil na pravem mestu Jure Ritlop, ki je z zvokom sirene žogo potisnil skozi obroč in zmaga je pred onemelo dvorano odšla v Novo mesto.

Izkušena Booker in Hukić sta v ključnih trenutkih prevzela stvari v svoje roke.

Prvi strelec Domžalčanov je bil Kyle Casey z 20 točkami, temu pa je dodal še 13 skokov, 18 točk pa je dodal še Jure Pelko, ki je vse točke dosegel v zadnjih desetih minutah tekme. Pri Krki sta bila s po 14 točkami najbolj učinkovita Erjon Kastrati in Luka Lapornik (8 skokov).

Gašper Okorn, trener Helios Sunsev: “Primanjkuje nam znanja in kvalitete. Takšne tekme je pač potrebno znati zmagati. Po Tajfunu sem nam že drugič ni izšlo. V rednem delu in podaljšku tekme s Krko smo premagali sami sebe.”

Aleksandar Džikić, trener Krke: “Tekma ni bila lepa, ampak glede borbenosti pa niti nam niti Heliosu ne more nihče ničesar zameriti. Videli ste v kakšni postavi smo morali igrati in nisem niti pričakoval, da bo vse kot mora biti. Nasprotnik je kakovostno atletsko moštvo, a mislim, da smo solidno nadzirali tempo.”

Naslednja tekma Helios Sunsev bo v soboto, 14.02., ob 19. uri, v Hali KC, ko v goste prihaja ekipa Grosbasketa!

Liga Telemach, 16. krog (Domžale, 27.01.2015)

Helios Suns Domžale – Krka 72 : 74 (13:8, 10:15, 16:25, 22:13, p.11:13)

Helios Suns: Upshaw 5, Košir, Hadalin, Močnik 12 (5 podaj), Kraljević 2, Šantelj, Berlič, Casey 20 (13 skokov), Vončina 9, Majok 6 (15 skokov), Pelko 18

Krka: Kastrati 14, Rojc 12, Wangmene 1, Booker 9 (7 skokov), Hukić 13 (11 skokov), Zatežič 5, Ritlop 6, Lapornik 14 (8 skokov)

Avtor: KK Helios Domžale; Foto, video: KK Helios Domžale
Tagi