Kotalkarski klub Pirueta tudi ekipno najboljši

Zadnji vikend v septembru je bilo mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju za Pokal Perle 2016 v Solkanu pri Novi Gorici. Tudi na tem tekmovanju so bili prisotni tekmovalci iz kotalkarskega kluba PIRUETA. Tokrat so se odrezali odlično saj so zmagali v skupinskem seštevku in osvojili pokal za prvo mesto med vsemi ekipami iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Od devetih kategorij so bili kar šestkrat zmagovalci iz KK PIRUETE in sicer Vita Žajdela, Evelin Breznik Falk, Leja Žajdela, Sara Trojanšek, Ana Marija Divovič in seveda Tanita Kaja Černe, ki je takoj po tekmovanju odšla v Novaro na svetovno prvenstvo.

Tudi od tam so prišle vzpodbudne novice, saj je bila na tem tekmovanju daleč najboljša slovenka, saj je v obveznih likih osvojila deveto mesto in v prostem programu celo osmo, kar je trenutno najboljša uvrstitev slovenskih tekmovalcev.

S tem se bo sezona tekmovanj v umetnostnem kotalkanju počasi končala in pričele se bodo temeljite priprave na novo sezono, kajti časa za kakršenkoli počitek ne bo, saj v naslednjem letu v klubu pričakujejo še boljše uvrstitve in predvsem še več tekmovalcev, ki bodo člani slovenske reprezentance, ki bodo barve kluba ponesle širom po Evropi.

Največ se pričakuje prav v mlajših kategorijah saj imajo v klubu kopico nadarjenih tekmovalk, ki bodo s trudom zlahka dosegle želeni cilj to je reprezentanca Slovenije. Klub bo na njih izredno ponosen hkrati pa bodo vzor ostalim še mlajšim, ki so z kotalkanjem komaj pričeli.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi