Kosmina prva kamniška okrepitev

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so pred dnevi dobili novega trenerja, Gregorja Jerončiča, imajo zdaj tudi novega soigralca. Prihodnji dve sezoni bo kamniški dres nosil dozdajšnji kapetan Krke, Martin Kosmina, ki bo zagotovo velika okrepitev na mestu sprejemalca. Ob Janu Brulcu in Mihi Bregarju bo to tretji dolenjski odbojkar v Kamniku.

V drugo uvrščeni ekipi minulega državnega prvenstva so najprej rešili vprašanje trenerja, zdaj pa je vodstvo kluba začelo reševati še igralsko križanko. Nekateri igralci še imajo pogodbo s klubom, drugi, kot Miha Bregar, so jo podaljšali, znan pa je tudi že prvi novinec v kamniški zasedbi.

»Že v preteklosti smo se pogovarjali, da bi prestopil v Calcit Volley, to je bila tudi moja želja, zdaj pa je očitno le dozorel čas, da smo sklenili sodelovanje. Kot kaže, bom v ekipi med bolj izkušenimi igralci, zato upam, da bom vanjo prinesel določeno mero stabilnosti,« je ob podpisu pogodbe dejal 28-letni Kosmina, ki odbojko igra že od svojega desetega leta. Do zdaj je bila Krka njegov edini klub, bil pa je tudi njen kapetan. Zanj velja, da tudi na treningih daje vse od sebe, seveda pa to velja tudi za tekme.

»Po predčasnem koncu sezone sem se najprej spočil. Resda je bila krajša kot običajno, vendar je bila po svoje kar dolga. Zdaj že nekaj časa delam na telesni pripravljenosti, saj bo prihodnja sezona še napornejša, z žogo pa sem v stiku na igrišču na mivki. Tako ali tako načrtujem, da bom do začetka priprav veliko časa preživel na mivki, ali bo to tekmovalno ali ne, še ne vem, v vsakem primeru pa bo to za čisti užitek,« je še dejal 191 cm visoki Kosmina, s katerim je Calcit Volley dobil izkušenega in preverjenega prvoligaškega igralca.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

Tagi