Košarkarice Jasmin sport Ledite in Cinkarne Celje finalistke Pokala članic

Športna dvorana Domžale ta vikend gosti zaključni turnir Pokala članic v košarki, ki poteka v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije in ŽKD Jasmin sport Ledita. V včerajšnjih dveh polfinalnih obračunih smo dobili finalistke, ki se bosta za Pokal članice pomerila danes ob 17. uri. To sta košarkarice domžalske Jasmin sport Ledite in Cinkarne Celje, ki bodo na današnjem finalu lovile svoj 14. pokalni naslov.

Prvi polfinalni dvoboj je po predvidevanjih, a veliko težje od pričakovanega, pripadel košarkaricam Ledite, ki so Ilirijanke ugnale z izidom 73:58. V drugem polfinalu Pokala članic so košarkarice Cinkarne Celje s 97:66 ugnale kranjski Triglav in bodo tako v nedeljskem finalu proti Jasmin sport Lediti lovile svoj 14. pokalni naslov.

Košarkarice Jasmin sport Ledite v premierni sezoni elitne druščine v finalu Pokala članic

Domžalske košarkarice Jasmin sport Ledite so si v premierni sezoni nastopanja v 1. SKL za članice in pokalnem tekmovanju z zmago nad Akson Ilirijo priigrale nastop v finalu Pokala članic. Do tega pa so prišle veliko težje od pričakovanega.

Dvoboj proti mladi in izjemno bojeviti zasedbi Ilirije so sicer začele obetavno. Že na začetku četrte minute so vodile za 10 točk (12:2) in kazalo je, da bodo brez prevelikih težav upravičile vlogo favoritinj. Ljubljančanke pa se s tem niso strinjale in se v nadaljevanju približale le na dve točki zaostanka (17:19), izid prve četrtine pa je s trojko ob zvoku sirene postavila Urša Žibert. Semafor je kazal izid 24:17 v korist Ledite.

Tudi v drugi četrtini sta ekipi igrali v valovih. Nekaj časa so zadevale ene, nato druge, tik pred koncem prvega polčasa pa so košarkarice Ilirije zapravile kar štiri napade za prvo vodstvo na tekmi in Domžalčanke so na odmor odšle s točko prednosti (32:31).

Kar Ljubljančankam ni uspelo v drugi, jim je v tretji četrtini izjemno zanimive tekme. V 27. minuti je Tara Pulevič s svojo 17 točko ekipi priigrala prvo vodstvo na tekmi (41:40), a so gostiteljice zaključnega turnirja Pokala članic že v naslednjem napadu znova vodile. V zadnjih deset minut so se podale z vodstvom 50:48, nato pa le uveljavile izkušnje ter nenazadnje tudi kakovost in prišle do zaslužene zmage s 73:58.

Pri Ilirijankah je bila najbolj razigrana komaj šestnajstletna Tara Pulevič, ki je dosegla 24 točk. Za Jasmin sport Ledito je Lara Kozina Bubnič zbrala 20 točk in 8 skokov, Urša Žibert pa je sedmim skokom in osmim podajam dodala 18 točk.

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite: “Zavedali smo se vloge favorita, a hkrati tudi, da nas čaka težka tekma. Tri četrtine smo imeli veliko težav, na koncu pa se je poznala malo daljša klop in nenazadnje tudi kvaliteta. Končna razlika petnajstih točk morda izgleda veliko, a je bila tekma po zaslugi zelo dobre igre nasprotnic res zelo težka. Mojim dekletom čestitam za zmago.”

Samo Plevnik, trener Akson Ilirije: ”Tekmo smo začeli malce zmedeno, saj so bila dekleta pod vtisom samega ambienta. Tako smo si hitro priigrali zaostanek, ki smo ga skozi tekmo lovili, a nam žal ni uspelo. Smo daleč najmlajša ekipa na turnirju in dekleta za današnjo predstavo lahko le pohvalim. Nekaj stvari na taktični ravni sicer nismo odigrali po dogovoru, a za pristop, odnos, prizadevnost in borbo si zaslužijo vse čestitke.”

Finale – nedelja, 8. marec 2020
17.00 – JASMIN SPORT LEDITA : CINKARNA CELJE – prenos na Šport TV 2

Ob tej priložnosti vas danes ob 17. uri vabimo, da napolnite domžalsko športno dvorano in s tem skupaj z igralkami in ostalimi navijači pomagate ustvariti nepozaben dogodek.

Za pokalni naslov tudi dekleta do 13 let

Zadnji tekmi sezone bodo v Domžalah odigrala tudi dekleta v mini pokalu. V nedeljo, 8. marca 2020, ob 12.30 se bodo za tretje mesto pomerile košarkarice Vipave in Cinkarne Celje, ob 14. uri pa bo na sporedu finale med Krko in Janino. Letošnja sezona Mini pokala deklet je sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip. Obe tekmi bo moč spremljati v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Miha Ulčar; Foto: KZS

Komentarji uporabnikov
Tagi