Začenja se finale državnega prvenstva

Domžalski košarkarji začenjajo s finalom Lige Nova KBM, svojim prvim po zmagovalnem letu 2016, nasproti jim bo stala favorizirana zasedba Cedevite Olimpije. Ekipi igrata na tri zmage, prvi obračun bo danes, ob 20.30, v Športni dvorani Domžale.

Ljubljančani, ki so v teh dneh v polfinalu zaključili tudi boje v Ligi ABA, so v četrtfinalu državnega prvenstva brez težav ugnali novomeško Krko, v polfinalu pa nato še Rogaško. Helios Sunsi so imeli v obeh krogih več dela, saj so tako proti Šentjurju v četrtfinalu, kot Podčetrtku v polfinalu, za napredovanje potrebovali odločilno tretjo tekmo.

Zaradi boljše uvrstitve v rednem delu državnega prvenstva Domžalčanom pripada prednost domačega igrišča. Prva tekma bo danes, ob 20.30, druga v soboto, ob 17.30, v Stožicah, tretja pa prihodnji torek, ob 20.30, spet v Domžalah. Morebitni četrta oz. peta tekma bosta na sporedu 5. in 7. junija.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Gotovo je Cedevita Olimpija velik favorit te finalne serije, saj ima na vsaki igralni poziciji dva ali tri izredno kvalitetne igralce, ampak mi se bomo na vsaki tekmi borili za vsako žogo in ne bomo se predali. Mislim, da moramo prikazati podobno igro kot v prvem polčasu finalnega obračuna v Pokalu Spar. Upam, da nas bodo naši navijači prišli spodbujati v čim večjem številu in jih na tem mestu prav lepo vabim na naše tekme.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Najprej bi čestital kolegu Jurici Golemcu in celotni Cedeviti Olimpiji za uvrstitev v finale Lige Nova KBM in vse rezultate v letošnji sezoni. Ne postavljamo se v vlogo favorita, saj smo imeli skozi celotno sezono srečo s poškodbami, sedaj pa nam je ta sreča malce obrnila hrbet. Zato trenutno še vedno ne vemo, kdo bo sposoben igrati v finalu, ker imamo trenutno vprašljive štiri igralce. Kljub vsemu se ne bomo predali in poizkusili bomo presenetiti.”

Jaka Blažič, Cedevita Olimpija: “Čaka nas zadnje poglavje sezone proti ekipi Helios Suns. Naše tekmece spoštujemo. Poleg nas so v tej sezoni pokazali največ na slovenskem prostoru. Zagotovo ne bo lahko. Verjamem, da je pred nami lepa finalna serija z dobro košarko, na koncu pa naj zmaga najboljši.”

Današnja tekma se v Športni dvorani Domžale prične ob 20.30, kdor ne bo v naši družbi, pa si lahko obračun Heliosa in Olimpije ogleda tudi v neposrednem prenosu na TV Sportklub ali Youtube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Avtor: Helios Suns; Foto: KZS/alesfevzer.com

 

Tagi