Tudi Helios Sunsi del akcije Tečem za šport!

Tudi domžalski Helios Sunsi se pridružujejo akciji Tečem za šport!, s katero želijo opozoriti na spregledanost športa kot panoge v že več kot leto trajajoči “korona krizi”. V naslednjih dneh bodo tudi domžalski košarkarji, starejši in tisti malo mlajši, tekli za šport!

Šport je do sedaj skrbel za neprecenljivo prepoznavnost Slovenije v svetu, in to brez izdatnih vlaganj, temveč z neizmernim trudom posameznih športnikov in športnih delavcev. “Športniki se seveda zavedamo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in da mora biti ravno to prioriteta vseh tistih, ki sprejemajo težke odločitve. Tudi zato smo se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov, mnogi med nami pa so se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil. Predvsem pa je bila velika večina med nami večji del lanskega leta popolnoma neaktivna. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu,” so poudarili v domžalskem košarkarskem klubu.

Otroci so ostali brez telovadbe v šoli, nato še brez treningov v klubih. Raziskave Fakultete za šport kažejo zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok, hkrati se po odprtju na začetku leta veliko otrok ni vrnilo k športni aktivnosti. Profesionalnim športnikom in trenerjem se jemlje pravica do dela, ob tem pa šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih protikoronskih paketov pomoči.

“Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti tudi na strmo slabšanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, ki bodo imele po morebitni drugi zaporedni nedokončani sezoni še večje težave z iskanjem sponzorjev, saj se bodo ti upravičeno spraševali o smislu vlaganja v šport. Opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč.”

Šport ni problem, šport je rešitev! Zato v akciji sodelujte še vi, posnemite svoj rekreativni tek, uporabite ključnik #tecemzasport in označite tudi domžalske košarkarje s @heliossuns, ter opozorite na težave, s katerimi se spopada šport.

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

 

Tagi