Tekma s Krko več kot le tekma!

»Pink oktober« tudi v košarkarskih Domžalah

V ponedeljek ob 18. uri Domžalčani v novi tekmi Lige Nova KBM gostijo novomeško Krko, ekipo ki se po slabši lanski sezoni, pod taktirko trenerja Gašperja Okorna, tudi starega znanca Domžal, želijo tik pod vrh slovenske klubske košarke. Na tribune želijo privabiti čim več navijačev in navijačic, zlasti, ker se tokrat v dvorani ne bodo zbrali izključno zaradi košarke.

“Oktober je mesec, posvečen ozaveščanju o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Da bi zavedanje o resnosti problematike še bolje razširili v našem športnem, pogosto preveč moško naravnanem okolju, smo se pri Helios Sunsih odločili tekmo posvetiti »Pink oktobru«. Skupaj z organizacijo Europa Donna Slovenija, pri čemer nas bodo podprla številna lokalna ženska in moška športna društva, na čelu z Ženskim košarkarskim klubom Ledita. Za vse obiskovalke ob vstopu v dvorano pripravljamo  drobno presenečenje, ne bo manjkalo pestrega atraktivnega spremljevalnega programa in nagradnih iger – tokrat še posebej za naša dekleta!”, so o podrobnostih Pink oktobra povedali v domžalskem klubu barvarjev.

Ker zahrbtna bolezen ni edina tegoba današnjega vsakdana, bodo priložnost izkoristili tudi za začetek njihove akcije »Bodi z nami v dvorani (ne za ekrani)!« S tem želijo opozoriti tudi na to novodobno bolezen, ki jo še toliko bolj poglobila minula epidemija. Čas je, da se mladina v čim večjem številu vrne na športna igrišča, športne dogodke pa pospremi raje v živo in ne le preko »tiktokov«.

Tekma med Helios Sunsi in Krko bo na sporedu v ponedeljek, 24. rožnatega oktobra ob 18.00. Vljudno vabljeni!

Miha Ulčar; Foto: Helios Suns

Tagi