S Helios Sunsi prvo profesionalno pogodbo sklenil 19-letni Tim Šujica

Ne glede na visoke tekmovalne ambicije Helios Sunsov, pa bo v članskem moštvu vsako sezono prostor tudi za nekaj mladih, perspektivnih košarkarjev, ki so s trdim delom pokazali, da se na njih splača računati. Zaenkrat bosta iz mladinske ekipe članom priključena 18-letni Tibor Mirtič, o čemer smo že poročali, in pa tudi 19-letni Tim Šujica, ki je s klubom sklenil svojo prvo profesionalno pogodbo.

Tim Šujica (194 cm, 2002) je že v lanski “korona” sezoni večino časa treniral s Heliosovo člansko zasedbo, a je bilo v načrtu, da prepotrebne članske minute nabira z igranjem pri Ježici, v 3. SKL, kjer pa je bila sezona že po štirih odigranih krogih prekinjena. V tem času je v povprečju dosegal po 14,7 točke na tekmo, leto prej pa za Janče v istem rangu tekmovanja 16,3 točke. Bil je tudi pomemben člen mladinske ekipe Helios Suns, ki je lansko sezono končala na 3. mestu, Tim pa je na zaključnem turnirju v Kranju v povprečju dosegal po 14,7 točke, 7,3 skoka in 3,3 podaje. S svojim pristopom in željo je lani na članskih treningih dokazal, da si v novi sezoni zasluži mesto med košarkarji trenerja Dejana Jakare.

Tim Šujica, Helios Suns: “V Domžalah imajo odlične pogoje za napredek mladih igralcev, predvsem pa mi je všeč profesionalni odnos soigralcev in štaba. V novi sezoni upam na dobro uvrstitev ekipe v slovenski in ABA 2 ligi, sam pa si bom poskušal s trdim delom priboriti čim več priložnosti za dokazovanje.”

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

Tagi