Prvi novinec za prihodnost – Jan Copot

V novi sezoni se bo Domžalčanom pod koši pridružil 21-letni Jan Copot, ki je s klubom podpisal dvoletno pogodbo. Zadnji dve leti je bil član Zlatoroga iz Laškega, pred tem pa je prvoligaške minute tri leta dobro izkoriščal v dresu Hopsov s Polzele.

Jan Copot, rojen 9.10.2001 v Murski Soboti, je v lanski sezoni v povprečju igral 30 minut na tekmo in v tem času dosegal kar 17.2 točki, 5.9 skokov in 2 podaji na tekmo. Temu je dodal eno ukradeno žogo na tekmo in beležil učinkovitost 15.5. Copot je bil s svojimi dosežki eden boljših igralcev Lige Nova KBM in celo tretji strelec med vsemi prvoligaši.

Leta 2021 je bil, pod vodstvom trenerja Dejana Jakare, član reprezentance U20, ko so naši reprezentanti brez poraza osvojili FIBA Challenger, ki je v časih epidemije Covid19.

Nekaj utrinkov košarke Jana Copota iz minule sezone si lahko ogledate v spodnjem videu.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios: »Jana dobro poznamo in spremljamo že dalj časa, tokrat pa smo ocenili, da je čas, da se nam pridruži in preizkusi na višjem nivoju. Gre za izjemnega fanta, ki je s svojimi sezonami na Polzeli in v Laškem pametno in postopno gradil svojo kariero, zato verjamemo, da bodo Domžale zanj primerna naslednja stopnica. Veselimo se sodelovanja še z enim igralcem, ki ima za seboj tudi mladinske reprezentančne izkušnje in odlično sezono v prvoligaški konkurenci.«

Jan Copot, igralec KK Helios: »Vesel sem vabila v enega najboljših slovenskih klubov. Verjamem, da je to prava poteza za moj razvoj, saj gre za urejeno in dobro organizirano sredino, ki je dosega tudi vrhunske rezultate. Za klubske barve se bom boril po najboljših močeh.«

Miha Ulčar; Foto: Helios Suns

 

Tagi