Proti vodilnim v igri za zmago do zadnjih minut

Domžalski košarkarji so odigrali eno najboljših tekem v letošnji sezoni Lige ABA 2, vse do zadnjih minut, pravzaprav kar sekund, so bili v igri za zmago proti vodilni ekipi tekmovanja, podgoriškemu Studentskemu centru. Minuto in pol pred koncem so Helios Sunsi še vodili za točko, zadnje sekunde pa so vseeno pripadle črnogorski zasedbi, ki je na koncu slavila s 83:78.

Studentski centar je tekmo začel s serijo 9:0 in bi tudi po prvi četrtini verjetno premočno vodil, če v vrstah Heliosa ne bi bilo razigranega Mihaila Sekulovića. Od dvajsetih domžalskih točk, Črnogorci so jih dosegli pet več, jih je Miki dosegel kar 14. V drugih desetih minutah se je prej tako razigran napad “študentov” popolnoma zaustavil, na drugi strani pa se je prebudil kapetan Blaž Mahkovic in Domžalčani so na glavni odmor odšli s prednostjo osmih točk (32:40).

Začetek drugega polčasa je pripadel Studentskemu centru, ki je preko Igorja Drobnjaka hitro povedel s 46:44, odgovoril pa je Aljaž Bratec ter s trojko in polaganjem očitno prebudil tudi soigralce; do konca tretje četrtine sta se izkazala predvsem Reggie Keely in mladi Tibor Mirtič, ki sta “barvarje” spet odpeljala do prednosti osmih točk (52:60). Ti so po vodstvu z 58:62 v 2. minuti zadnje četrtine, po minuti odmora na zahtevo trenerja Dejana Jakare, z delnim izidom 10:0 povedli že za 14, potem pa sta stvari pri “študentih” v roke vzela Fletcher Magee in že prej omenjeni Drobnjak. Prvi je najprej udaril s trojko pod osebno napako in še enim košem, drugi pa je nato z devetimi zaporednimi točkami svojo ekipo popeljal v vodstvo s 73:72.

Mahkovic je nato uspešno zadeval proste mete vse do rezultata 78:78, slabo minuto pred koncem, njegov odgovor na trojko Andrije Slavkovića pa se je žal odbil od obroča. Končni rezultat, 83:78, je s črte prostih metov postavil Vasilije Baćović.

Slavković je tekmo končal pri 21 točkah in 5 skokih, Drobnjak je 19 točkam dodal še 7 podaj. Prva strelca Domžalčanov sta bila Mahkovic in Sekulović s po 18 točkami, prvi je temu dodal še 5 skokov in 4 podaje, drugi pa 6 pobranih žog.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Mislim, da smo bili od vseh letošnjih tesnih tekem danes najbližje zmagi. Odigrali smo super tekmo, na koncu pa zaradi njihove agresivne obrambe napravil preveč napak, tako da nam ne preostane drugega, kot da Studentskemu centru čestitamo za zmago. Če bomo nadaljevali s tako igro, verjamem, da bomo dobro pripravljeni na obračune t.i. spodnjega dela.”

Helios Sunse na turnirju v Zlatiboru čaka še tekma z Rabotničkim v četrtek in dva dni pozneje z Lovćenom, z enimi in drugimi pa se bodo Domžalčani po vsej verjetnosti pomerili tudi na zadnjem turnirju za izpad oz. obstanek v ligi.

Liga ABA 2, 11. krog (Zlatibor, 23. 3. 2021)

Studentski centar – Helios Suns 83:78 (25:20, 7:20, 20:20, 31:18)

Studentski centar: Allen 2, Magee 9, Pavličević 5, Pajović, Slavković 21 (5 skokov), Starovlah 10, Vujisić, Baćović 14, Ivišić 2, Hagedorn 1, Drobnjak 19 (7 podaj), Žugić
Helios Suns: Ferme 10, Mirtič 6, Orel, Bratec 9, Oman 4, Šikanić, Sekulović 18 (6 skokov), Lorbek, Mahkovic 18 (5 skokov), Vujasinović (7 podaj), Hirschmann, Keely 13

Avtor: Helios Suns; Foto: Liga ABA / Dragana Stjepanović

 

Tagi