Padli še prvaki

Ekipa Helios Sunsov nadaljuje ofenzivo v NLB ABA2 ligi. Še vedno brez Austina Luka in Dennisa Tunstalla so Domžalčani preskočili še drugo oviro na turnirju v Banja Luki. Od aktualnih prvakov in rabljev iz lanske sezone Zlatibora so bili boljši s 93 – 71. Izenačene prve tri četrtine so postregle s trdo košarko, Sunsi pa so uspešno odrezali od žoge srbske ostrostrelce in raje pustili, da se razigrajo nasprotnikovi centri. V zadnji četrtini so Susni pritisnili na plin in jo dobili s 30-11.

Najboljši so bili znova Niko Bačvić (indeks 26), Blaž Mahkovic (index 25) in Lovro Buljević (index 26), Tibor Mirtič z dvonim dvojčkom (11+10). 4 trojke je v prvem delu zadel Tadej Ferme, ki je, kot zanimivost, tudi igralec z največ zadetimi trojkami v zgodovini tega tekmovanja. Svoje minute sta izkoristila tudi Jan Zemljič in Lenart Sirc, zadnji koš na tekmi pa je pripadel celo še mlajšemu Alenu Zuliću.

Kljub odličnim rezultatom Domžalčani ostajajo skromni ob zavedanju, da šteje le končni rezultat. Tako kot lani, se bo tekmovanje končalo s playoffom najboljših 8 ekip na izpadanje, kjer se bo bil ogorčen boj za glavno nagrado – uvrstitev v elitno ABA1 ligo, kjer so Sunsi, v finančno boljših časih za košarko, že nastopali 7 sezon.

V srečanju pred derbijem z vrha je novomeška Krka v polni dvorani klonila proti domačemu Borcu, jutri pa se bosta v zadnjem srečanju turnirja pomerili prav s Sunsi. Tekma bo na sporedu ob 15.00. Vabljeni k ogledu na Arena Sport Slovenija!

Lahko dve zaporedni sezoni vrhunske igre in rezultatov na vseh področjih kluba znova prebudijo okolje, ki bi moralo nagraditi najširši mladinski pogon v državi, začinjen še z vrhunskim članskim rezultatom?

Avtor: Helios Suns; Foto: Helios Suns

 

Tagi