Nov slovenski obraz v Domžalah je Niko Bačvić

Pa imamo v Domžalah tudi okrepitev na zunanjih položajih. Gre za 24-letnega, 191 cm visokega Nika Bačvića, ki je zadnji dve sezoni preživel v dresu Ilirije.

V lanskem državnem prvenstvu je Niko Bačvić za Nutrispoint Ilirijo v povprečno 28 minutah na tekmo dosegal po 8,9 točke, 4,0 podaje in 3,2 skoka. V Ljubljani je preživel zadnji dve sezoni, prej dve v drugoligašu iz Sežane, pred tem pa je nastopal še za Konjice in domačo Radensko Creativ Soboto. Z napredka željnim branilcem so Helios Sunsi sklenili enoletno pogodbo.

Niko Bačvić, Helios Suns: “Helios, s trenerjem na čelu, je izkazal veliko zanimanje za sodelovanje ter mi predstavil ambiciozno vizijo članske ekipe, ki mi je bila všeč. Odločil sem se, da želim biti del te zgodbe in pomagati ekipi pri bodočih uspehih.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Po odhodu nekaj slovenskih igralcev, smo prve okrepitve na branilskih položajih iskali v domačih krogih. Bačvič se je lani v tekmovanju pokazal kot igralec, ki napreduje iz sezone v sezono in lahko naslednji korak naredi pri nas. Krasi ga borbenost na obeh straneh terena in hitrost, na čemer želimo Sunsi še naprej gojiti moderno košarko.”

Avtor: Helios Suns; Foto: KZS/alesfevzer.com

 

Tagi