Na vrsti je zaključni turnir Pokala Spar

Danes in jutri se bo v Športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani odvijal zaključni turnir Pokala Spar, na katerem bomo v polfinalu spremljali obračuna Helios Suns – Rogaška (0b 17.30) in Cedevita Olimpija – Krka (ob 20.30). Pred začetkom so svoje povedali tudi trenerji in kapetani sodelujočih ekip.

“Dvorana Kodeljevo je v zadnjih letih postala tradicionalno prizorišče zaključka pokalnega tekmovanja za košarkarje. Prepričan sem, da bomo v teh dneh spremljali dobro klubsko košarko, sam košarkarski praznik pa bo obenem tudi lep uvod v reprezentančno dogajanje, saj nas konec meseca že čaka nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo,” je ob uvodu povedal predsednik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec.

Nato so besedo dobili trenerji in kapetani štirih ekip, ki jih bomo danes in jutri spremljali na Kodeljevem. Košarkarsko najtrofejnejši ekipi v Sloveniji se bosta še tretje leto zapored srečali v polfinalu, v drugem polfinalu bosta finalno vstopnico lovila Rogaška in Helios Sunsi, ki v tem paru veljajo za rahlega favorita.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Najprej bi čestital vsem trenerjem, igralcem in ekipam za uvrstitev na finalni turnir. Glede na letošnjo sezono in rezultate, ki jih imamo v regionalnem in slovenskem prvenstvu smo v vlogi favorita. Od tega ne bežimo in upamo, da bomo igrali tekmo tudi v petek.”

Blaž Mahkovic, kapetan: “Pokalno tekmovanje je nepredvidljivo, vendar mi nismo prišli na finalni turnir mahati z belo zastavo. Najprej smo osredotočeni na polfinalno tekmo in veselimo se obračuna z Rogaško.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tako kot je povedal trener Helios Sunsov, Dejan Jakara, Helios Suns igra letos boljše kot Rogaška in je zaradi tega favorit v polfinalu. Če bi igrali neko serijo na tri zmage, bi bile možnosti za končno zmago Heliosa še višje. Mi smo na finalnem turnirju v vlogi outsiderja, ker je pa Pokal SPAR specifično tekmovanje, se lahko zgodi marsikaj. V devetih dneh smo odigrali pet tekem, a vse to skupaj bomo morali pozabiti in zelo optimistično kreniti v jutrišnji polfinale. Upam, da bomo lahko prišli v finale tekmovanja.”

Polfinalni tekmi si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na TV Sportklub 2, jutrišnji finale pa na Sportklubu 1.

21. POKAL SPAR, zaključni turnir (Športna dvorana Kodeljevo, Ljubljana)

Polfinale, četrtek, 17. 2. 2022
ob 17.30, HELIOS SUNS – ROGAŠKA (par A)
ob 20.30, CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (par B)

Finale, petek, 18. 2. 2022
ob 20.30, ZMAGOVALEC PAR A – ZMAGOVALEC PAR B

Avtor: Helios Suns; Foto: KZS/alesfevzer.com

 

Tagi