Mladinska ekipa v finalu državnega prvenstva

U19 ekipa Helios Suns A se je na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Škofji Loki, z zmagama nad vrstniki GGD Šenčurja in ECE Triglava, uvrstila v veliki finale državnega prvenstva za mladince. V današnjem finalu ob 20. uri, ki si ga boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu 1, se bodo pomerili z močno ekipo Cedevite Olimpije.

Tako četrtfinale proti Šenčurju, kot polfinale proti Triglavu, so domžalski košarkarji odigrali po podobnem receptu. Po izenačenem prvem polčasu so v drugih dvajsetih minutah dvignili ritem in si priigrali neulovljivo prednost. Proti “gradbincem” iz Šenčurja je bilo na polovici tekme poravnano na 34:34, potem pa so mladi Helios Sunsi 3. četrtino dobili z 29:12 in srečanje le še mirno pripeljali do konca ter slavili s 83:66. S 24 točkami se je izkazal Alen Zulić, 21 točk in 9 skokov je dodal Tibor Mirtič. Proti kranjskemu Triglavu je bilo po prvem polčasu 29:25 za Helios, nato pa je sledil vrhunski 2. polčas, ki so ga Domžalčani dobili z 41:23 ter na koncu slavili s 70:48. Prvi strelec Sunsov je bil Mirtič z 18 točkami in 8 skoki, 17 točk in 11 skokov je dosegel Lenart Sirc.

V velikem finalu jih čaka Cedevita Olimpija, ki na zaključnem turnirju nastopa v najmočnejši zasedbi, tudi s Sašo Cianijem in Robertom Jurkovićem, ki letos nastopata za člansko ekipo Ilirije, ter Danom Duščakom in Luko Ščuko, članoma prve ekipe “zmajev”. Ljubljančani so v četrtfinalu ugnali Slovan, v polfinalu pa s težavami še domači LTH Castings. Finalno tekmo, ki se bo v dvorani Poden pričela ob 20.00, si boste lahko ogledali v prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije in v neposrednem TV prenosu na Sportklubu 1.

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

Tagi