Kansai Helios na zaključnem turnirju Pokala Spar

Košarkarji Kansai Heliosa so si včeraj na domačem terenu po pravem trilerju priigrali uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar.

V četrtfinalu je bil njihov nasprotnik GGD Šenčur, Domžalčani pa so branili 9 točk prednosti s prve tekme (68-77). Poraz za 7 točk (68-75) na domačem terenu je vendarle pomenil skupno zmago. Tekmo so Domžalčani slabše začeli, nato pa v drugem delu stopili na plin in izvlekli ugoden rezultat. Ključna moža sta bila na koncu, sicer prej tokrat nerazpoložena, Malcolm Bernard in Jan Copot, ki je 4 sekunde pred koncem zadel zmagovalno trojko. 14 točk je prispeval Rok Nemanič, 13 točk in kar 13 skokov pa Tibor Mirtič.

To bo tretji zaporedni nastop na zaključnem turnirju, kjer so Domžalčani dve sezoni zapored položili orožje šele v velikem finalu. Obakrat proti Cedeviti Olimpiji. Prav Ljubljančani bodo  verjetno tokrat nasprotnik že v polfinalu. Še prej mora Cedevita Olimpija zaključiti dvoboj s Triglavom iz Kranja, kjer pa ima v dvoboju veliko zalogo. V Kranju so prvo tekmo namreč dobili s 103:52.

Finalni turnir Pokala Spar bo med 15. in 16. februarjem 2024.

Avtor: Košarkarski klub Domžale, Foto: Košarkarski klub Domžale

 

Tagi