Jure Močnik na klop Kansai Heliosa

Upravni odbor kluba je včeraj sprejel odločitev, da izkoristi možnost prekinitve sodelovanja z Damjanom Novakovićem in mesto članskega trenerja ponudi Juretu Močniku, ki bo na klopi Kansai Heliosa sedel predvidoma 3 sezone.

Odločitev za slovo od njegovega predhodnika je bila vse prej kot lahka, saj je klub v pretekli sezoni dosegel vse zadane tekmovalne cilje, za kar se Damjanu iskreno zahvaljujemo. Tretje leto zapored so Domžalčani nastopili v finalu državnega prvenstva in se pogumno kosali z močnejšo Cedevito Olimpijo.

Odločitvi o menjavi na trenerskem mestu so botrovale posodobljene smernice vodstva kluba glede sestave članske ekipe, kar je posledica tako finančnih zmožnosti in želje po dolgoročnem vključevanju večjega števila domačih igralcev v tekmovalni ritem na najvišjem nivoju. Želja vodstva kluba, tudi bližajoči 75-letnici obstoja, je večji poudarek na razvojni noti. Upravni odbor je kot najbolj ustrezno trenutno rešitev prepoznal v domačem Juretu Močniku, ki se je kot igralec izkazal kot izvrsten organizator igre in eden bolj uspešnih domačih igralcev, ki je s klubom osvojil tudi prva naslova državnih in pokalnih prvakov. Trenersko znanje si je pridobival v mladih selekcijah Kansai Heliosa, kjer je z ekipo U20 osvojil tudi naslov državnih prvakov. Zadnji dve sezoni je preživel kot glavni trener pri drugoligašu Ježici, s katerim je Helios tudi sodeloval na športnem področju.

Strokovni štab članske ekipe ob tem ostaja nespremenjen, saj je vodstvo kluba delo le-tega prepoznalo kot odlično, čemur bo moral slediti tudi ustroj mladih selekcij, ki morajo dolgoročno znova postati trden temelj klubske piramide.

Peter Orbanič, predsednik Kansai Heliosa: »Sprejeta odločitev o trenerski menjavi je bila težka, a na koncu enotna. Prevladala je želja po dolgoročnem sodelovanju s trenerjem, za katerega verjamemo, da lahko uspešno krmari med zastavljenimi tekmovalnimi in razvojnimi cilji ter se posveča napredku domačih igralcev. Zavedamo se, da je naloga težka, predvsem pa dolgoročna, kar nam ne predstavlja ovire, pač pa izziv. Klub je zadnje tri sezone dosegal izjemne članske rezultate, ki jih bo z obstoječim proračunom težko ponavljati, zato moramo slediti tudi poslanstvu razvoja igralcev in grajenja lastne baze za prihodnost. Verjamemo, da je poteza tudi nov korak k približevanju koreninam in da jo bo lokalno okolje toplo sprejelo.«

 Jure Močnik, trener Kansai Heliosa: »Zahvaljujem se za dano priložnost. Vračam se domov in se izjemno veselim dela v enem izmed najbolj uspešnih klubov pri nas. Zavedam se odgovornosti in težke naloge, ki je pred nami, saj je Helios v zadnjih letih v samem vrhu slovenske klubske košarke. Obljubim lahko, da bomo dali vse od sebe in se na vsaki tekmi borili do konca in to v čim bolj polni dvorani navijačev.«

 Športni pozdrav!

Avtor, foto: Tomaž Žibert, Košarkarski klub Domžale

 

Tagi