Jan Kosi bo oblekel domžalski dres

Domžalski dres bo v novi sezoni nosil 27-letni, 205 centimetrov visok občasni reprezentant Jan Kosi. S klubom Kansai Helios Domžale je sklenil enoletno pogodbo.

Jan je svojo kariero začel pri Elektri Šoštanj, nato pa nadaljeval pri Primorski, Krki, Cedeviti Olimpiji, Cedeviti Junior, prejšnjo sezono pa je končal pri hrvaškem Zaboku. Kosi je tako košarkar z izkušnjami iz ABA lige in slovenske članske reprezentance, ki bodo gotovo prav prišle tudi novi mladi ekipi Kansai Heliosa.

Jure Močnik, trener Kansai Heliosa: “Verjamem, da je priključitev Jana Kosija v danem položaju dobra poteza. Gre za slovenskega centra z izkušnjami, ki lahko s svojim znanjem pomaga naši mladi ekipi, obenem pa menim, da se bo lahko dobro vklopil v naš sistem igre.”

Jan Kosi, igralec Kansai Heliosa: “Vesel sem vrnitve domov in prihoda v Kansai Helios. Komaj čakam, da se spoznam z ekipo in upam, da bomo skupaj lahko nadaljevali izjemno uspešno serijo rezultatov, ki jih v zadnjih letih niza klub iz Domžal. Tudi s pomočjo navijačev, verjamem, da nam lahko uspe.”

Tekst in foto: KK Domžale

Tagi