Helios Sunsi popustili v zadnjih desetih minutah

Helios Sunsi so bili blizu druge zmage v letošnji turnirski Ligi ABA 2, a oslabljena četa trenerja Dejana Jakare ni uspela zadržati naleta Zlatibora v zadnji četrtini. Domači so zadnjih deset minut igre dobili kar s 25:11 in tako po preobratu slavili z 80:73.

Domžalčani so v tekmo krenili brez poškodovanega prvega centra Mihaila Sekulovića ter z minimalno minutažo v zadnjih dneh prehlajenega Tadeja Fermeta, že tako ali tako pa je cel “mehurček” izpustil kosovski reprezentant Gezim Morina. A vseeno nismo videli bele zastave, Helios Sunsi so želeli prvo “pravo” zmago v letošnji sezoni Lige ABA 2, potem ko so pred dnevi z 20:0 slavili proti oboleli hrvaški Gorici, ki se prvega turnirja ni uspela udeležiti.

Razpoložena Blaž Mahkovic in Kaleb Joseph, slednji se je Domžalčanom pridružil tik pred odhodom v Srbijo, sta v prvem polčasu vseskozi skrbela za rahlo prednost Sunsov, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo ene točke (37:38). Jospeh je tudi v tretji četrtini nadaljeval z uspešnimi napadalnimi akcijami, pridružil se mu je še mladi Bine Prepelič, izvrstno pa je asistence delil Daniel Vujasinović in domžalska prednost je pred zadnjimi desetimi minutami znašala +7, 55:62.

Zaustavilo pa se je v zadnjem delu igre. Po dveh zadetih prostih metih 17-letnega Tiborja Mirtiča je Joseph poskrbel za vodstvo s 55:66, nato pa je sledil petminutni mrk Sonc, ki so ga domači košarkarji Zlatibora izkoristili za delni izid 15:0 in vodstvo s 70:66. Prepelič je dve minuti in pol pred koncem z “and1” potezo še poskrbel za domžalsko vodstvo z 72:73, to pa je bilo žal tudi vse, kar smo videli s strani Heliosa in domači so brez prehude drame prišli do zmage z 80:73.

Kaleb Joseph je tekmo končal pri 19 točkah, Bine Prepelič je 17 točkam dodal 6 skokov, dvojnega dvojčka pa je v statistiko vpisal Daniel Vujasinović (10 točk, 12 podaj). Prvo ime domačih je bil izkušeni Dragoslav Papić s 23 točkami.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Na koncu so tekmo odločile izkušnje Zlatibora. Naredili smo nekaj napak, po katerih so domači prišli do lahkih zaključkov. Vseeno pa nimam kaj zamerit svojim fantom, dali so vse od sebe in se borili do konca. Vemo, koliko nam v tem trenutku pomeni Sekulović, na katerega danes nismo mogli računati.”

Domžalčani so tako prvi ABA2 “mehurček” končali z eno zmago za zeleno mizo in tremi porazi, dva sta prišla v samih končnicah tekem. Igra pa obeta, to lahko priznamo. Zdaj fante čaka nekaj tekmovalnega premora, saj je na vrsti reprezentačno okno, potem pa spet sledi nor ritem tekem v državnem prvenstvu, saj bo treba odigrati še nekaj zaostalih obračunov. Termin naslednjega turnirja Lige ABA 2 še ni znan.

Liga ABA 2, 4. krog (Zlatibor, 18. 11. 2020)

Zlatibor – Helios Suns 80:73 (19:17, 18:21, 18:24, 25:11)

Zlatibor: Protić 13 (5 podaj), Čabrilo 3, Kutlešić 13 (7 skokov), Vesović, Joksimović 7, Milovanović, Mitrović 6, Riznić, Vorkapić 7, Papić 23, Stanojević 4, Pavlovič 4 (7 skokov)
Helios Suns: Ferme, Šujica, Mirtič 4, Bratec, Oman 7, Šikanić 2, Sekulović, Joseph 19, Mahkovic 14, Vujasinović 10 (12 podaj), Hirschmann, Prepelič 17 (6 skokov)

Avtor: Helios Suns; Foto: Liga ABA

 

Tagi