Helios Sunsi po dramatični končnici v polfinalu povedli z 1:0

Domžalčani očitno ne znajo drugače odpreti serije v končnici, kot da svojim navijačem pripravijo srhljivko, triler, akcijsko dramo, ki bi jo v roke z veseljem vzel tudi slovenski režiser Mitja Okorn. Potem, ko so v četrtfinalu doma zaostajali, pa nato povedli, na koncu pa Šentjurju vseeno prepustili prvo zmago, je bilo v prvi polfinalni tekmi proti Termam Olimia zelo podobno. Začetni zaostanek, nato preobrat in vodstvo, pa povratek Podčetrtka v tekmo in na koncu dramatične zadnje sekunde, ki pa so tokrat vseeno odšle na domžalsko stran. Po slavju s 70:68 Helios Sunsi zdaj v polfinalu v zmagah vodijo z 1:0. Naslednja tekma bo v torek v Podčetrtku.

Gostje so tekmo odprli z 0:9, pa z 2:14, a so se Domžalčani, ki še vedno igrajo brez kapetana Blaža Mahkovica, nato le prebudili, do konca prve četrtine znižali zaostanek na 16:24, v 12. minuti pa po polaganju Carlbeja Ervina že povedli s 27:26. S trojko nekdanjega “barvarja” Sandija Čebularja so se gostje spet odlepili na 31:38, a sta Bine Prepelič in Urban Oman poskrbela, da so Sunsi ob polčasu zaostajali le za točko (37:38).

Tretja četrtina je bila v znamenju domačih, v 28. minuti so po trojki Leona Šantlja prišli do najvišje prednosti na tekmi (56:48), a so se “termalci” na začetku zadnjega dela igre po trojki Nedžada Muratovića spet približali na zgolj dve točki zaostanka (58:56). Priključek so držali vse do predzadnje minute, ko so s še eno trojko Čebularja izenačili na 65:65, potem pa so bili na vrsti še tisti ekstra dramatični trenutki. Šantelj je na začetku zadnje minute poskrbel za novi dve domžalski točki, Čebular pa je v naslednjem napadu izenačil in imel priložnost celo za vodstvo, a je premočno zgrešil prosti met. Miroslav Pašajlić je nato zadel le en prosti met, O’Showen Williams je za Podčetrtek zgrešil, Ervin pa je Sunse s črte prostih metov popeljal na +3 (70:67). V zadnjem napadu na tekmi je Muratović dve sekundi pred koncem prišel do težkega meta za tri točke, zgrešil, a so sodniki ob metu dosodili osebno napako Šantlju. Muratović je prvi prosti met zadel, drugega zgrešil, nato namerno še tretjega, Sunsi so prišli do skoka in zmaga je ostala v Domžalah.

Ervin je tekmo končal pri 19 točkah, 6 skokih in 5 podajah, po 16 točk sta dodala še Pašajlić in Šantelj (6 skokov). Pri Termah Olimia je med zgolj petimi strelci največ točk, 17, dosegel Čebular, Muratović pa je tekmo končal z dvojnim dvojčkom (14 točk, 14 skokov).

Druga tekma polfinala, ki lahko Domžalčane že popelje v veliki finale, bo v torek, 17. maja, v Podčetrtku. V drugem polfinalnem paru je do prve zmage nad Rogaško prišla Cedevita Olimpija (93:80).

Liga Nova KBM, 1. tekma polfinala (Domžale, 14. 5. 2022)

Helios Suns – Terme Olimia 70:68 (16:24, 21:14, 19:!5, 14:15)

Helios Suns: Bratec 3, Ferme 1, Pašajlić 16, Mirtič 3, Ervin 19 (6 skokov, 5 podaj), Oman 8 (5 skokov), Mahkovic, Jois, Sirc, Prepelič 4 (8 skokov), Šantelj 16 (6 skokov)
Terme Olimia: Muratović 14 (14 skokov), Bizjak, Strnad 15, Škorjanc F., Boršič, Švigelj Ž., Škorjanc G., Williams 9 (6 skokov, 5 podaj), Čebular 17, Švigelj A., Atanacković 13, Vasilić

Avtor: Helios Suns; Foto: Filip Barbalić

 

Tagi