Helios Sunsi iz Osijeka z dvema zmagama

Domžalski košarkarji so na turnirju Lige ABA 2 v Osijeku, potem ko so v prvi tekmi ugnali Lovćen, slavili še proti drugemu črnogorskemu nasprotniku, Sutjeski iz Nikšića. Z odlično predstavo v prvem in kontrolirano igro v drugem polčasu so se veselili zmage s 65:57 ter se začasno pomaknili tik pod vrh lestvice tekmovanja.

Sutjeska je izredno specifičen nasprotnik v ligi, saj za razliko od moderne košarke z ogromno tekanja, blokad in metov z razdalje, črnogorska ekipa večino napadalne moči usmerja v raketo, pod sam obroč. Domžalčani so se na to odlično pripravili in, kljub težavam z osebnimi napakami na prvi tekmi odličnega Leona Šantlja, v prvih dvajsetih minutah prišli do visoke prednosti. Čvrsta obramba, ki je Sutjeski preprečevala razvoj njihove igre, in na drugi strani hiter, dinamičen napad pod vodstvom ameriškega organizatorja igre Carlbeja Ervina, sta ob polčasu poskrbela za domžalsko vodstvo z 38:20.

Prednost Helios Sunsov je na začetku drugega polčasa narasla že na +24 (44:20), potem pa je vseeno sledilo nekaj črnih domžalskih minut. Težave z osebnimi napakami drugega centra Venkyja Joisa, utrujenost nosilcev zaradi konstantnega “pretepanja” pod obročem in razlika se je začela topiti. Če se je na koncu 3. četrtine Sutjeska približala na 54;41, pa domžalska prednost v zadnjih desetih minutah niti enkrat ni padla pod +10, razen z zadnjim metom na tekmi, ko je Adi Zahiragić zadel za končnih 65:57.

Ervin je tekmo končal pri 19 točkah in 7 podajah, po 11 točk so dodali Miroslav Pašajlić, Urban Oman (8 skokov) in Blaž Mahkovic (5 skokov). Prvo ime Sutjeske je bil Zahiragić s 13 točkami in 8 podajami.

Dejan Jakara, trener Helios Suns: “Čestitke fantom za novo zmago. Odigrali smo predvsem fantastičen prvi polčas. Od Sutjeske smo prejeli zgolj 18 točk iz rakete, ponavadi jih dosegajo preko 40. Vložene je bilo ogromno energije skozi celotno tekmo in tega ritma Sutjeska enostavno ni uspela držati.”

S tretjo zmago v štirih krogih Helios Sunsi začasno zasedajo visoko 2. mesto na lestvici, vodilni Borac iz Banja Luke je še brez poraza. Naslednji turnir bo sredi decembra v Sarajevu.

Liga ABA 2, 4. krog (Osijek, 11. 11. 2021)

Helios Suns – Sutjeska 65:57 (20:12, 18:8, 16:21, 11:16)

Helios Suns: Šujica, Bratec, Ferme 4 (5 skokov), Pašajlić 11, Ervin 19 (7 podaj), Oman 11 (8 skokov), Mahkovic 11 (5 skokov), Jois 4, Sirc, Prepelič (8 skokov), Šantelj 5
Sutjeska: Zahiragić 13 (8 podaj), Goranović 12, Milović, Varajić, Koprivica 10 (5 skokov), Čalić, Vujović 1, Bojić, Spasojević 11 (10 skokov), Tomačević 4 (8 skokov), Vujošević, Vojinović 6

Avtor: Helios Suns; Foto: Dragana Stjepanović / ABA2

 

Tagi