Helios Sunsi do prve zmage v Ligi ABA 2!

Domžalčani so že na uvodnem turnirju letošnje sezone Lige ABA 2 prekinili urok izgubljenih napetih končnic, ki je v jadranskem tekmovanju dobil že pošteno sivo brado. Potem, ko se je nekaj podobnega zgodilo v 1. krogu proti Podgorici, pa so bili Helios Sunsi v končnici tekme 2. kroga proti Spars Sarajevu le dovolj zbrani in tako z rezultatom 83:77 prišli do prve zmage v sezoni.

Pravzaprav moramo pošteno zapisati, da kar do prve zmage v zadnjih dveh sezonah, saj so tisto eno lansko proti hrvaški Gorici zabeležili za “zeleno mizo”. Tudi zato je bilo domžalsko veselje po koncu tekmo razumljivo nepopisno in seveda zasluženo! Pa čeprav uvodne minute takšnega scenarija niso nakazovale…

Sarajevčani so hitro povedli za deset (2:12), v prvi četrtini pa dosegli kar 27 točk, kar je bilo za domžalskega trenerja Dejana Jakaro, ki tokrat ni mogel računati na Tadeja Fermeta, absolutno nesprejemljivo. Nekaj povišanih tonov je zadostovalo, da so Helios Sunsi druge del igre odigrali bolj zbrano na svoji obrambni polovici igrišča, tudi v napadalni pa sta predvsem Blaž Mahkovic in Aljaž Bratec poskrbela za priključek Sparsom oz. za vodstvo 42:41 ob polčasu.

Vse do zadnjih minut je bila razlika med ekipama nato bolj kot ne minimalna, Domžalčani pa so do odločilne prednosti (79:70) prišli z dobrim izvajanjem prostih metov ter trojko kapetana Mahkovica. Sparsi so se nato še približali na -2, 79:77, a sta zmago Sunsov potrdila Carlbe Ervin z dvema prostima metoma in Leon Šantelj z zabijanjem ob izteku igralnega časa, slavje Domžalčanov pa se je lahko začelo.

Mahkovic je tekmo končal pri 23 točkah, temu je dodal še 4 skoke in podaje za izjemen indeks učinkovitosti 32, Šantelj je prispeval 16 točk in 6 skokov, Ervin pa 14 točk in 6 podaj. Na drugi strani je Remy Abell dosegel 25 točk, Mašan Vrbica je bil raznovrsten z 18 točkami, 7 skoki in 6 podajami.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Končno! Pa lahko po več kot letu dni izjavo v ABA2 najprej začnem s čestitko s svojim fantom za zmago! Ni bilo lahko, slabo smo začeli, morali smo menjati obrambno taktiko med tekmo, a je na koncu le uspelo. Prvi turnir je za nami, tudi tekmo proti Podgorici bi z nekaj več sreče lahko dobili. Imamo pa prvo zmago, zdaj bo lažje, lahko gremo z dvignjemo glavo dalje. Čaka nas dolga pot domov, moramo se spočiti, že v nedeljo nas čaka obračun z Zlatorogom v državnem prvenstvu.”

Drugi turnir Lige ABA 2 bo sredi novembra v Osijeku, na Hrvaškem, medtem pa Sunse čaka kar nekaj obračunov v Ligi Nova KBM. Prvi že to nedeljo, 17. 10., ko v Domžalah ob 19.00 gostuje Zlatorog iz Laškega. Vabljeni k nakupu sezonske karte, ki vam oglede tekem Helios Sunsov, skupaj s še nekaterimi super ugodnostmi, ponuja po noro nizkih cenah!

Liga ABA 2, 2. krog (Zlatibor, 14. 10. 2021)

Helios Suns – Spars Sarajevo 83:77 (19:27, 23:14, 17:21, 24:15)

Helios Suns: Šujica, Bratec 13, Ferme Pašajlić 7, Mirtič 2, Ervin 14 (6 podaj), Oman 2, Mahkovic 23, Jois 2, Sirc, Prepelič 4 (7 skokov), Šantelj 16 (6 skokov)
Spars: Burch-Manning 8, Durnik 10, Nikolić 2, Vrbica 18 (7 skokov, 6 podaj), Abell 25, Polutak 3, Tutić 2, Livadić, West 2, Lakić 7, Mičić

Avtor: Helios Suns; Foto: Dragana Stjepanović/ABA2

 

Tagi